Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Ion si Gheorghe sunt vecini noi si incearca sa se cunoasca.
Ion:Cum te cheama?
Gheorghe:Pe mine numa ma trimite.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MEMO_ ANDIS_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
26 iunie 1974
Prima utilizare comerciala a codurilor de bare
Pe 26 iunie 1974 are loc prima utilizare comerciala a codurilor de bare intr-un supermarket american. Prima oara cand un produs a fost scanat si inregistrat cu cod de bare a fost un pachetde guma de mestecat Wrigley. Pachetul este acum expus la muzeul Smithsonian. Descopera istoria codurilor de bare in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro