Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. De cand n-ai mai alergat?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kiwi (Apteryx australis) - traieste doar in padurile Noii Zeelande. Ruda cu strutii, pasarile Kiwi au aspectul unui sitar; de aceea i se mai spune si "strut-sitar". Cu toate dimensiunile sale modeste (1,5 - 2,5 kg) pasarea Kiwi face un singur ou de dimensiuni uriase (aproape 500 de grame). Fiind caracteristica Noii Zeelande, pasarea Kiwi a devenit emblema acestei tari. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un cetatean castiga la loto 10 mil de euro, de fericire se duce la munca si isi da demisia, drept recompensa directorul fabricii ii mai face cadou 200.000 euro, mergand spre casa intra la reprezzentanta ferrari sa isi cumpere o masina, intra in magazin si imediat il felicita reprezentantul firmei ferari ca este al 1 milion cumparator si primeste cadou un ferari, ajuns acasa iese pe balcon sa bea o cafea, privind asa o vede pe nevastasa ca vinea acasa pe bicicleta, la un moment intra un camion in ea si moare.

Stand asa la balcon isi spunea in minte: Dumnezeu cand iti da noroc iti da pana la capat.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MEMOR_ NDIST_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MEMORANDISTA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 mai 1802
Este infiintata medalia "Legiunea de onoare"

19 mai este ziua in care, in 1802, imparatul Napoleon Bonaparte a instituit Legiunea de Onoare (Légion d'honneur), decoratie primita de-a lungul timpului de numeroase personalitati ale lumii. Este vorba de cea mai inalta distinctie a Frantei. La inceput de secol XIX, Napoleon Bonaparte a simtit nevoia sa aiba un sistem de decoratii care sa il inlocuiasca pe cel din perioada regalitatii. Asa a aparut Legiunea de Onoare, unul dintre cele mai puternice simboluri ale primului imperiu francez, care a fost pastrat si de republicile franceze care au urmat.

› vrei mai mult