Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Azi e o zi a relaxarii. O relaxare alaturi de colegii de scoala sau de cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Designer-ul Gabrielle "Coco" Chanel a introdus primul ei parfum in 1921. Ea i-a dat numele ei "Chanel No. 5." Dupa cum a explicat, ea a sarit direct la numarul 5 pentru ca asta era numarul ei norocos. Ca mirosul sa aiba succes, l-a introdus pe piata la data de 5 mai. Chanel No. 5 a devenit cel mai bine vandut parfum din lume.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata o familie care avea un copil mut.Aceea familie niciodata nu a fost fericita...pana intr-o zi: in aceea zi a spus "tataie".Mare petrecere, bucurie, fericire, pentru ca a vorbit copilul.A doua zi a murit tataie.In urmatoarea saptamana copilul a zis "mamaie".Iarasi petrecere, fericire, bucurie, copilul a vorbit! A doua zi a murit mamaie.Urmatoarea saptamana tatal copilului spune: daca zici "tata" te bat pana te omor! Copilul spune "tata".Toata noaptea tatal copilului a stat treaz, nu cumva sa moara! A doua zi a murit postasul!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ R_ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 iunie 1574
Ioan Voda cel Viteaz este infrant la Roscani

La 14 iunie 1574 Ioan Voda cel Viteaz este infrant si apoi ucis de turci la Roscani. Ioan al III-lea, Ioan Armeanul, Ioan Voda cel Viteaz sau Ioan Voda cel Cumplit (1521-1574), cunoscut astfel din pricina politicii de crestere a autoritatii domnesti, a domnit din februarie 1572 pana in iunie 1574. Schimba capitala de la Suceva la Iasi, ia masuri in favoarea oamenilor de rand, bate monede de arama care cresc avutia tarii, reglementeaza contributiile fiscale. Banutii de arama reprezinta primele monede inscriptionate in limba romana. Inscriptia era "teara Moldovei". Aceste monede vor stimula comertul si vor contribui la o crestere economica semnificativa, care ii va permite domnitorului sa inzestreze armata la un nivel extrem de ridicat. Sursa: historia.ro

› vrei mai mult