Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Aceasta maimuta este atit de mica, incit incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un domn isi asteapta copilul in fata unei scoli! Vine doamna de serviciu si-l intreaba:
-Asteptati un copil?
-Nu,sunt doar mai gras!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

«La Marasesti, romanii s-au batut cu turcii»

10 Septembrie 2004
La numai o saptamana de la incheierea celei de a doua sesiuni de Bacalaureat, profesorii corectori isi amintesc ca un candidat a raspuns sec, in lucrarea de la proba de Istoria romanilor, cand i s-a cerut sa numeasca o alta batalie antiotomana la care au participat romanii sub conducerea lui Mircea cel Batran : " Romanii s-au batut cu turcii si la Marasti, si la Marasesti, si in ambele situatii au invins, desi au pierdut multi ostasi". Un alt coleg de-al sau este nedumerit si se intreaba retoric: "Cum poate descrie cronicarul Letopisetului cantacuzinesc batalia lui Mircea cu otomanii daca n-a fost martor pe campul de lupta si nu si-a luat notite?!". Tot legat de domnia voievodului, aflam dintr-o alta lucrare ca Mircea cel Batran a fost "domnitorul Tarii Moldovei". La un alt subiect, inspirat dintr-un text oficial depre Unirea de la 1918 si in care se cerea sa se precizeze caror natiuni au adresat romanii salutul lor de multumire pentru sprijinirea acestui act istoric, un absolvent de liceu a notat negru pe alb : « multumirile au fost adresate inclusiv Greciei si Albaniei ».

Nici colegii lor de la proba scrisa de la Geografia Romaniei n-au fost mai prejos. Astfel, la subiectul "Mentionati patru influente climatice exterioare teritoriului Romaniei...", un tanar candidat face urmatoarea confuzie : "Cele patru influente climatice sunt rasaritean, norvegian, italian si francez".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri