Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Media de viata a unei vaci este de 7 ani. Cea mai batrana vaca din lume se numea Big Bertha si a trait 48 de ani. A murit in 1993 si de-a lungul vietii a avut 39 de vitei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Mai vecine, sant obosit-mort!
-Da' ce-ai patot?
-S-a luat unu' de sora-mea sa stotea cam la 10 km sa m-am dus PE JOS sa-l bat.
-Aoleu, sa te-ai intars tot pe jos?
-Nu, cu salvarea!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Vine Bacalaureatul!

10 Mai 2003
Teste grilă si probe notate cu admis sau respins pentru liceeni Bacalaureatul se va sustine în acest an, pentru prima dată, cu teste grilă. Liceenii care termină clasa a XII-a se pot înscrie la Bac în perioada 15-31 mai.
Elevii care termină în această vară clasa a XII-a sunt prima serie care a învătat după manuale alternative. Ei vor sustine Bacalaureatul într-o formă diferită. La probele orale, scolarii nu vor mai primi note, ci doar calificativul admis-respins. De asemenea, candidatii nu mai au dreptul să solicite al doilea bilet de examen. Proba la Limba si literatura română, disciplină obligatorie pentru toti liceenii, indiferent de profil, este singura care se va sustine în formă clasică.
Nota pe loc
Probele scrise vor contine subiecte tip grilă sau formulele traditionale. Grilele sunt cu o singură variantă de răspuns, dar subiectele vor fi asezate în ordine diferită pe bilete, pe modelul "oglinda clasei", astfel încât patru elevi care stau în bănci alăturate să nu aibă aceeasi variantă. La testul grilă, candidatii trebuie să marcheze atât răspunsurile corecte cu O, dar si pe cele gresite cu X. După terminarea probei scrise, la materiile la care se sustine examen sub formă de grilă, elevii vor reveni în sală si se va face evaluarea lucrărilor pe loc, în prezenta candidatului si a doi martori. Liceenii care vor să sustină Bacalaureatul la Sport, conform hotărârii Ministerului Educatiei, trebuie să nu fi fost scutiti de această disciplină pentru cel putin un semestru scolar. La profilurile tehnologice, disciplinele de examen au fost reduse de la 45 la 20.
top

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri