Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Volumul de apa mutat de curentii oceanici in oricare dintre oceanele lumii este de 50 de ori mai mare decat al tuturor raurilor planetei puse laolalta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

anunt la gradina zoologica: "Va rogam sa nu speriat strutul podeaua este cimentata"!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Variantele de subiecte la testele nationale vor fi extrase din urne

15 Iunie 2007
Reprezentantii Ministerului Educatiei au stabilit procedura de extragere a variantelor de subiecte la testele nationale. Pana maine, directorii scolilor care sunt centre de examen trebuie sa asigure descarcarea de pe site-ul ministerului a tuturor variantelor de subiecte la toate disciplinele de examen.

Acestea vor fi salvate pe cel putin doua calculatoare. Pentru extragerea subiectelor vor fi folosite doua urne distincte in care vor fi introduse cate 10 bile. Din fiecare urna va fi extrasa cate o bila, iar numerele inscrise pe biletele din interiorul bilelor vor compune numarul variantei de subiect.

Pentru situatiile speciale se va efectua o extragere suplimentara. In perioada 18-21 iunie, aproape 230.000 de elevi vor sustine testele nationale pentru a putea trece in clasa a IX-a.

Pentru sustinerea testelor nationale s-au inscris 228.429 elevi, repartizati in 1.043 centre de examen. Lucrarile acestora vor fi corectate in 192 centre de evaluare. Examenul contine trei probe obligatorii pentru elevii care au absolvit cursurile in scoli cu predare in limba romana, anume limba si literatura romana, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei, in functie de optiunea fiecarui candidat. Elevii care au absolvit cursurile clasei a VIII-a la o unitate scolara cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine si o proba de limba materna. Pentru aceasta proba s-au inscris 12.299 elevi, potrivit datelor Ministerului Educatiei.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri