Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Nenea Horia catre Bogdanel:
-Bogdanele,tu nu simti cateodata nevoia sa fii cuminte?
Bogdanel:
-Ba da,nene Horia,dar eu sunt un copil cu vointa si stiu sa ma stapanesc!!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Omonimele sunt cuvinte cu forma identica si inteles diferit. Exemple: lac (apa) / lac (vopsea); vara (anotimp) / vara (grad de rudenie); leu (ban) / leu (animal).

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta cu numarul 10 pentru proba de limba si literatura materna

30 Noiembrie 2007
Astazi peste 24.380 de elevi din clasa a VII-a si a VIII-a apartinand minoritatilor nationale,care au urmat cursurile in limba materna vor sustine astazi teza cu subiect unic la limba si literatura materna. Tezele cu subiect unic de anul acesta vor inlocui testele nationale de anul trecut si vor conta pentru admiterea la liceu in proportie de 50%.

Au fost elaborate 10 subiecte, iar azi de dimineata a fost extrasa varianta cu numatul 10 pentru proba de limba si literatura materna. Elevii vor avea la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor din momentul primirii lor si vor fi supravegheati de doi profesori de alta specialitate decat cea la care se sutine teza.

Lucrarile vor fi corectate in centre special desemnate. Elevii nu vor avea voie sa intre in salile de examen cu materiale ajutatoare, iar cei care vor fi prinsi copiind vor primi nota 1.Copiii cu nevoi speciale/dizabilitati care au urmat programa normala vor sustine tezele unice ca si restul copiilor.

Fiecare teza va fi coectata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant din care provin lucrarile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj de la 1 la 100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa corectare, fiecare evaluator stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire.

Nota finala se stabileste prin media aritmetica a notelor acordate de fiecare profesor evaluator. Fractiunile de punct rezultate din impartire se rotunjesc la nota imediat superioara daca sunt cuprinse in intervalul 0,50-0,99 sau se anuleaza, daca sunt cuprinse in intervalul 0,01-0,49.

Calendarul tezelor cu subiect unic:

Semestrul I
- 30 noiembrie 2007 - limba si literatura materna
- 5 decembrie 2007 - matematica
- 11 decembrie 2007 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 14 decembrie 2007 - limba si literatura romana
- 11 ianuarie 2008 - contestatii

Semestrul al II-lea
- 6 mai 2008 - limba si literatura materna
- 9 mai 2008 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 13 mai 2008 - limba si literatura romana
- 16 mai 2008 - matematica
- 29 mai 2008 - contestatii

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate