Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mandrilul este cea mai colorata maimuta, avand nasul rosu inconjurat de diferite nuante de albastru strident.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce face o blonda in fata unui zid de sticla? Se urca pe el sa vada ce-i dincolo...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ultimele testari pentru testele nationale

24 Mai 2005
Mai putin de o luna de zile a mai ramas pina cind elevii de clasa a VIII-a, dar si cei din ultimul an de liceu vor intra in febra examenelor. Testele nationale vor incepe pe 20 iunie, iar in prezent, elevii repeta de zor materia invatata de-a lungul anilor.

Elevii de clasa a VIII-a mai au patru zile sa se inscrie la testele nationale. Tabelele pe care elevii trebuie sa se inscrie sint intocmite de catre diriginti, fiecare copil exprimindu-si optiunea intre geografia sau istoria Romaniei. Atunci cind se inscriu, elevii trebuie sa aduca o fotografie tip carte de identitate, dar si sa semneze tabelul respectiv in care au trecut optiunea. Aceste tabele vor fi reactualizate dupa incheierea anului scolar, moment in care vor fi exclusi elevii care nu au mediile incheiate sau care au ramas corigenti. Mediile pe care elevii le obtin la testele nationale vor conta in proportie de 50% pentru ca ei sa poata intra la liceu. Celalalt procent de 50% este dat de media finala de absolvire a claselor V-VIII.
Culoarea albastra, obligatorie

Accesul candidatilor in salile in care vor da testele nationale va fi permis cu cel tirziu o jumatate de ora inainte de inceperea examenului. Elevii trebuie sa aiba la ei buletinul de identitate, iar in cazul in care un elev nu are acest act, el va putea intra cu ajutorul certificatului de nastere si al legitimatiei de testare. Conform regulamentului de organizare a testelor nationale, rezolvarea subiectelor trebuie scrisa de catre elevi doar cu culoarea albastra, iar figurile geometrice de la matematica trebuie desenate cu creion negru. Altfel, daca lucrarea este scrisa cu alta culoare decit cea albastra, profesorii din comisia de corectare vor considera ca este semn si vor anula lucrarea. Daca lucrarea este plina de greseli, elevul este obligat sa o transcrie. Insa daca sint citeva, corectarea se face prin taierea cu o linie orizontala a cuvintului sau a frazei gresite.

Eventualele tentative de frauda, adica incercarile de a copia, duc la excluderea elevilor din examen. Totodata, daca profesorii supraveghetori trec cu vederea faptul ca elevii copiaza, ei pot fi exclusi din invatamint.
Lucrarile, corectate in centre speciale

Toate lucrarile elevilor vor fi duse in centre zonale de evaluare, unde vor fi corectate. Fiecare lucrare este evaluata de doi profesori. De regula, unul dintre profesori este de la o scoala generala, iar cel de-al doilea de la un liceu. In cazul in care presedintele comisiei constata ca intre notele pe care le-au dat cei doi profesori exista o diferenta de un punct, atunci el va repartiza lucrarea unui alt profesor, care va da nota finala. Ca sa treaca examenul, un candidat trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare test, respectiv, la cel de limba si literatura romana, matematica, istorie sau geografie, la alegere.
Calendarul testelor nationale

Pina pe 27 mai 2005-inscrierea candidatilor
10 iunie 2005-incheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
20 iunie 2005-Limba si literatura romana
21 iunie 2005-Limba si literatura materna
22 iunie 2005-Matematica
23 iunie 2005-Istoria romanilor sau Geografia romaniei
26 iunie 2005-Afisarea rezultatelor (pina la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (intre orele 16.00 si 20.00)
27-28 iunie 2005-Rezolvarea contestatiilor
29 iunie 2005-Afisarea rezultatelor finale

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri