Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

- Ospatar! Vreau sa fac o reclamatie! In supa mea e o musca!
- Vai domnule, rar se mai intampla sa intalnim clienti asa sinceri ca dvs. Voi trece musca pe nota de plata.

› vrei mai mult

Cultura generala

Prima vaca din lume care a calatorit cu avionul a fost Elm Farm Ollie, in 1930. Laptele pe care l-a dat in timpul zborului a fost imbuteliat si trimis cu parasuta deasupra orasului St. Louis.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ultimele examene la testele nationale

22 Iunie 2007
Subiectul cu numarul 58 a fost extras ieri, atat pentru proba de istorie a romanilor, cat si pentru cea de geografie a Romaniei, ultimele examene de la testele nationale.

Absolventii claselor a VIII-a au avut de ales, pentru ultima proba obligatorie de la testele nationale, intre istoria romanilor sau geografia Romaniei. Subiectul cu numarul 58 de la Istoria romanilor a cuprins patru cerinte. La primul punct, elevii au avut de ales raspunsul corect din patru variante. In al doilea subiect s-a cerut completarea spatiilor libere cu anumite date istorice, precum locul de desfasurare a unui eveniment istoric sau domnitorul prezent la acesta. La subiectul al treilea, elevii au avut de descris anumite etape din timpul participarii Romaniei la primul razboi mondial. La ultimul punct, elevii trebuia sa descrie, intr-o pagina sau doua, lupta pentru independenta Tarii Romanesti, desfasurata la sfarsitul secolului al XVI-lea.

Varianta cu numarul 58 de la Geografia Romaniei, disciplina pentru care au optat majoritatea elevilor, a avut trei cerinte. La prima cerinta - cu opt subpuncte, elevii au avut de ales un raspuns corect din patru varinate. A doua cerinta a vizat completarea spatiilor libere cu anumiti termeni mentionati. In ultimul punct al subiectului 58 s-a cerut caracterizarea unei singure forme de relief din Campia Romana si Podisul Getic. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a spus ca pentru proba de joi, cei mai multi elevi, adica aproximativ 65%, au ales Geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe 24 iunie, iar in aceeasi zi se vor putea depune si contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25-27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 28 iunie. Cei care nu au promovat testele nationale vor putea sustine din nou examenul in sesiunea din 2008. Pana atunci vor urma cursurile unei scoli de arte si meserii. (M.S.)

Sursa: Ziua

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate