Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Vioara este considerata "soprana instrumentelor cu coarde".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se duce Cosmin Olaroiu in vestiar la Steaua inainte de meciul cu Real Madrid si le spune:
-Azi este ziua mea si de aceea faceti-mi un cadou si castigati...
-Prea tarziu nea Oli de ce nu ne-ai spus inainte acum este prea tarziu ti-am luat deja o cravata.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Trecerea in clasa a XI-a, fara treapta

06 Decembrie 2004
Admiterea in clasa a XI-a, in anul scolar 2004-2005, se va face in baza unei cereri de inscriere.

Astfel, elevii cu medii mici ar putea pierde locul ocupat la liceu dupa repartizarea computerizata de la finalul clasei a VIII-a numai in cazul extrem in care directorul unitatii de invatamant respective cere, pentru clasa a XI-a, un numar mai mic de locuri decat cel solicitat pentru clasa a IX-a, conform unei note trimise inspectoratelor scolare judetene de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

NELAMURIRI. Potrivit ordinului din 9 septembrie 2004 al ministrului Educatiei, admiterea in clasa a XI-a se face fara examen, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, in limita locurilor disponibile. Asta inseamna ca elevii care in anul scolar 2004-2005 sunt inscrisi in clasa a X-a la invatamant de zi isi vor continua studiile pana la terminarea clasei a XII-a, a XIII-a, dupa caz, in acelasi liceu. In cazul in care, dupa terminarea clasei a X-a, acestia vor sa se transfere la alt profil in cadrul aceluiasi liceu sau chiar la alt liceu se va face o departajare in functie de medii.

SCOALA DE ARTE SI MESERII. Media se calculeaza pornind de la media din ultimii doi ani, adica a IX-a si X-a, la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii sau calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor si de la media generala de absolvire a claselor a IX-a si a X-a. Cele doua valori se aduna, dupa care suma rezultatelor se imparte la doi. Singurii elevi care vor fi selectati in urmatorul ciclu de invatamant pe baza mediilor din primii doi ani de liceu vor fi cei care invata acum in clasa a X-a la Scolile de Arte si Meserii.

Articol de EUGENIA MIHALCEA, Jurnalul National

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri