Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Broasca raioasa verde (Bufo viridis) este o broasca folositoare consumand multe coleoptere (gandaci de Colorado etc.) si coropisnite daunatoare agriculturii. In Romania, specia este protejata prin legea 13 din 11 martie 1993. In urma ochilor, pe cele doua laturi ale cefei, se afla doua glande mari si proeminente care secreta venin ce este folosit ca un mijloc de aparare impotriva rapitorilor

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un pescar prinde un crap urias.In drum spre casa pescarul ii zice crapului:
- O sa te duc la o masa copioasa!
Crapul ii zice pescarul:
- O nu, multunesc!dar am mancat mai devreme,putem sa mergem la un cinematograf?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Tezele la limba straina moderna sunt obligatorii

02 Noiembrie 2004
Elevii de liceu, care invata in clase cu profil vocational, indiferent de specializare, vor sustine obligatoriu anul acesta teze la Limba straina moderna.

Astfel, in Lista disciplinelor la care se sustin lucrari de evaluare semestriala in anul scolar 2004-2005, aprobata recent de secretarul de stat cu invatamantul preuniversitar, Irinel Chiran, toti elevii de la profil teologic–ortodox, romano-catolic, penticostal, baptist, adventist, reformat, unitarian, musulman -, indiferent de anul de studii, vor da teze la limbile engleza, franceza, germana, maghiara, turca (araba).

In aceeasi situatie se afla si colegii lor de la liceele militare, inclusiv cei care studiaza la specializarea Muzici militare, precum si tinerii din unitatile de invatamant preuniversitar apartinand Ministerului Administratiei si Internelor.

In total, liceenii vor sustine patru teze.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri