Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inima bate de 101 000 ori pe durata unei zile. Pe timpul vietii va bate de aproximativ 3 miliarde de ori si va pompa 400 milioane de litri de sange.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un turist in Scotia viziteaza lacul Loch Ness in speranta de a-l vedea pe Nessie, monstrul. Dezamagit ca nu il vede, intreaba un bastinas:
- Cind se arata monstrul, de obicei?
- Dupa cinci pahare de scotch, ii raspunde acesta.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Tezele cu subiect unic inlocuite de evaluarea nationala

13 Octombrie 2009
Evaluarea din clasa a VIII-a dupa modelul testelor internationale va avea loc intre 4 si 12 mai 2010 a anuntat ministrul interimar al Educatie, premierul Emil Boc. Simularea acestor teste va avea loc in perioada februarie-martie.

Acest tip de evaluare va inlocui tezele nationale cu subiect unic. Aceasta masura a fost urmata si de schimbarea metodologiei organizarii examenului de bacalaureat.

"Acum se schimba evaluarea pe formarea de competente internationale. Nu am intervenit asupra acestei decizii privind evaluarea dupa model international pentru ca nu era firesc", a precizat premierul Emil Boc.

Emil Boc a declarat ca sunt puse probe de evaluare care urmaresc un rezultat ce nu a avut in vedere o programa care sa fie in concordanta cu acest tip de evaluare.

Pe 4 mai va avea loc proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 6 mai - la Limba si literatura materna, iar pe 12 mai - la matematica. Nota finala va fi calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de profesorii evaluatori. Aceasta va fi luata in calcul pentru media generala la admiterea la liceu.

Media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50%.

Repartizarea se va face computerizat in doua etape. Prima etapa va avea loc pe 2 iulie iar cea de-a doua pe 12 iulie 2010. Elevii care raman nerepartizati dupa cele doua etape vor putea participa la cea de-a treia repartizare care va avea loc intre 1 si 10 septembrie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri