Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi o sa ai ocazia de a vizita anumite locuri speciale si sa cunosti oameni deosebiti. Daca vei reusi sa iti convingi si parintii sa ti se alature in aceasta calatorie, cu siguranta ziua va fi si mai deosebita.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doua babe citeau ziarul:
- Auzi tu , zice una , doua babe violate in Ferentari!
- Si noi stam ca proastele in Titan!

› vrei mai mult

Cultura generala

Antonimele sunt cuvinte cu forma diferita si inteles opus. Exemple: gros / subtire; tanar / batran; deschis / inchis.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele nationale inlocuite cu tezele cu subiect unic?

26 Iunie 2007
Ministrul Educatiei Cristian Adomniței a declarat ca examenul de absolvire a gimnaziului (n.r. testele nationale) este un sistem de evaluare nepotrivit. Dupa aceasta decalaratie ministrul intentioneaza sa desfiinteze testele nationale si sa le inlocuiasca cu tezele cu subiect unic, intentia ministrului materializandu-se printr-un pachet de legi pentru educatie ce urmeaza a fi propus pentru adoptare in aceasta toamna.

Inainte rezolvarii contestatiilor facute, nivelul de promovabilitate la nivelul tarii este de 80% din totalul celor peste 200.000 de elevi care au participat la testele nationale. Specialistii sustin ca rezultatul este ceva mai bun decat cel de anul trecut, insa rezultatul este dezastruos avand in vedere ca subiectele s-au stiut dinainte, iar nivelul de dificultate a fost scazut.

Dupa afisarea rezultatelor elevii de clasa a VIII-a s-au aratat nemultumiti de rezulatele obtinute depunand contestatii. Ieri la Galati in urma afisarii rezultatelor s-au depus peste 1300 de contestaii; in Bucuresti peste 2000 de elevi s-au plans de rezultatele afisate depunand contestatii la fel ca alti 300 de elevi din Hunedoara. Acestia vor primi rezultatele contestaiilor pe data de 28 de iunie.

Cel mai scazut procentaj de promovabilitate l-a avut judetul Sibiu cu numai 71%, apoi judetul Alba cu un procent de 80,3%, judetul Hunedoara cu 81,28%. Promovabilitatea pe judetul Harghita a fost de 78,23% unde procentul promovarii pe materii a fost de 99,42% la geografie si doar 81,31% la limba si literatura romana. In Bucuresti elevii au fost slab pregatiti, avand un procent de promovabilitate de 80% in sectoarele 3,4,5 si 6,iar cel mai mare procent inregistrandu-se in sectorul 4 (82,86%).

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri