Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul dispozitiv de masurare a temperaturii s-a numit termoscop.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotul:
- Sotia mea lipseste de ieri. A fost sa ajute niste oameni saraci si nu a mai venit.
Politistul:
- Ce inaltime are ?
- Hmm... nu stiu sigur. Oricum sub 2 metri.
- Greutate?
- Nici grasa, nici slaba.
- Culoarea ochilor?
- Un fel de caprui cred. Nu stiu sigur.
- Culoarea parului ?
- Il vopseste de cateva ori pe an. Cred ca e un blond deschis.
- Ce imbracaminte purta?
- Cred ca pantaloni... dar e posibil si fusta sau sort.
- Cu ce masina a plecat ?
- Cu Jeep-ul meu.
- Ce fel de Jeep?
- Era un Jeep Rubicon din 2012, Cutie manuala 6+1, optiuni 2x4 si 4x4 cu reductor si diferential cu alunecare controlata - Punte anterioara Dana 30 Next Generation - Culoare verde inchis metalizat - Hard-Top in culoarea caroseriei - Jante aliaj - Filtru de particule -Proiectoare ceata - Computer bord - Cruise-control - Controlul stabilitatii (ESP) - Controlul tractiunii (ASR) - Sistem Stop & Start - Hill-Start assist - Airbag-uri frontale si laterale - Roll-bar - Tapiterie piele (inclusiv volan si schimbaror) - Scaune fata incalzite - Bancheta posterioara fractionabila 2+1 - Oglinzi retrovizoare incalzite, ajustabile electric - Geamuri electrice fata si spate - Volan reglabil - Comenzi volan - Sistem audio original HiFi Premium Alpine, putere 506W, 9 difuzoare + subwoofer - Bluetooth - Climatronic - Senzori lumina - Senzori ploaie - Alarma - Antifurt - Imobilizator electronic - Inchidere
centralizata - Carlig remorcare original...
Sotul bufneste in plans....
Politistul il linisteste:
- Calmati-va, domnule! Ne-am dat seama despre ce este vorba. O sa va gasim Jeep-ul!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele nationale au inceput in huiduielile elevilor si parintilor

20 Iunie 2006
Peste 200.000 de absolventi ai claselor a VIII-a au sustinut, ieri, prima proba a testelor nationale, la Limba si literatura romana, in cele 1.043 de centre de testare din intreaga tara. Dupa incidentul in care un ziarist de la Adevarul a obtinut subiectele de la Istorie fara a fi legitimat de reprezentantii MEdC, elevii si parintii se declara nemultumiti de indolenta si incapacitatea Ministerului Educatiei in a gestiona buna organizare a testelor nationale. Ei spun ca nu au incredere in acest examen.
"Ce incredere sa mai ai in Ministerul Educatiei, dupa ce ziaristul a reusit sa ia subiectele chiar de sub ochii lor? Nu am si nici nu am avut incredere in ei. Oricum, ma asteptam. Nu m-a surprins vestea", spune un parinte, venit cu copilul la examen. Zeci de parinti s-au adunat, ieri, in fata Liceului "Jean Monnet", pentru a-si astepta copiii sa iasa de la examene. Aici, a fost prezent, de dimineata, si ministrul educatiei, Mihail Hardau. "Daca as fi putut, as fi dat 2.000 de euro unui inspector ca sa ia si fata mea 10 la capacitate... ca sunt destui care dau bani. si-asa se fac tot felul de invarteli... eu de ce nu as face? Dau o groaza de bani pentru meditatii, mai bine i-as baga in buzunarul cuiva. Acum, as fi stat linistita sa fumez o tigara la o terasa, nu sa ma stresez ca poate pica. Nu am niciun pic de incredere in acest examen", spune o mama. O alta zice ca "portarul a avut o mare vina. Ei trebuiau sa aiba bine stipulat ce atributii are fiecare. Ar trebui insa sa ne intrebam ce salariu are portarul. Constiinta se stimuleaza pe bani. Pe 4 milioane de lei, portarul o sa-si gaseasca si in alta parte de lucru". Intalnirea cu Hardau i-a lasat reci pe parintii de la "Jean Monnet". "L-am recunoscut pentru ca l-am mai vazut pe la televizor, spune o mama. Alti ministri au prestanta. El... nimic. E sters. Nu mi-a sarit cu nimic in ochi si nu-l stimez pentru ca nu a facut nimic pentru invatamant. I-a zapacit pe elevi". Cativa baieti galagiosi de la centrul de examen organizat la scoala nr. 45 din Capitala au si ei nelamuririle lor: "Cat de prost sa fii sa nu ceri o legitimatie, ceva... si cu politia la doi pasi! Iar Hardau, ala, sa fim seriosi, n-are ce cauta la minister...". Georgiana e categorica: "Cum le-ati luat voi la Istorie, le putea lua oricine si nu le mai ducea la politie nedesfacute!". Un baiat o taie repede: "Mare prostie ca au fost predate subiectele! Trebuia sa lasati un profesor sa le ia, sau sa le dati voi unui profesor sa le imparta la elevi. Luam si noi note bune la Capacitate...".

Sursa Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri