Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Din punct de vedere sentimental, viata ta nu este roz. Asta inseamana ca trebuie sa ai mai multa grija de tine, trebuie sa fii mai fresh si mai pozitiv in ceea ce faci.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Anul 1973 a fost anul primului apel efectuat cu telefonul mobil.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea inaltimii:
Sa te arunci de la parter si sa te prinzi de bordura!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele nationale, aproape de start

09 Iunie 2005
Mai putin de doua saptamani ii despart pe absolventii de gimnaziu de primul examen serios din viata lor: testul national. Rezultatele celor trei probe de evaluare a cunostintelor (patru in cazul copiilor care au invatat in limba materna) conteaza in proportie de 50% la admiterea in liceu.

Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza faptul ca examenele nationale pentru anul scolar in curs, Teste nationale si Bacalaureat, raman neschimbate si se desfasoara dupa graficele aprobate prin ordin de ministru in luna septembrie 2004. De asemenea, nu vor fi operate modificari nici in metodologia de admitere in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2005-2006 si nici in cea a examenului de titularizare.




Viitorii absolventi de gimnaziu au mai avut posibilitatea sa se evalueze in aprilie, atunci cand a fost organizata simularea Testelor nationale. Repartizarea candidatilor se va face si anul acesta computerizat, in functie de media de admitere si de optiunile candidatilor inscrise in fisa de optiuni. Completarea fiselor trebuie facuta insa cu mare atentie si realism. Parintii trebuie sa aiba grija sa evalueze corect sansele copiilor lor. Monitorul va prezenta si algoritmul de repartizare in licee si scoli de arte si meserii pentru 2005, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee. Repartizarea se face ordonand candidatii din judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate. Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media generala obtinuta la Testele nationale, media generala de absolvire a claselor V-VIII, media obtinuta la Testele nationale la proba de limba si literatura romana, media obtinuta la Testele nationale la proba de matematica si media obtinuta la Testele nationale la proba de limba materna, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.


Ordinea optiunilor este foarte importanta


Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune validata la care exista locuri libere. Ordinea optiunilor de pe fisa este prin urmare semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. Exemplu: se verifica prima optiune a candidatului curent; in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat. Daca media candidatului este sub media de admitere, se trece la a doua optiune a acestuia, pana cand i se va gasi un loc.


Mai multe optiuni, mai multe sanse


In cazul in care candidatul nu are loc la nici una dintre optiunile exprimate pe fisa, el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere. Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari. Se recomanda, prin urmare, completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca aceasta situatie sa nu apara. Numarul total de locuri la licee si scoli de arte si meserii este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste!


Calendarul de desfasurare a Testelor nationale - 2005


- 10 iunie 2005 - Incheierea cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a

- 20 iunie 2005 - Limba si literatura romana - test scris

- 21 iunie 2005 - Limba si literatura materna - test scris

- 22 iunie 2005 - Matematica - test scris

- 23 iunie 2005 - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei - test scris

- 26 iunie 2005 - Afisarea rezultatelor (pana la ora16) si depunerea contestatiilor (ora 16 - 20)

- 27 - 28 iunie 2005 - Rezolvarea contestatiilor

- 29 iunie 2005 - Afisarea rezultatelor finale

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri