Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

In interiorul urechii tale existe trei oscioare, legate de timpan. Acestea sunt ciocanul, nicovala si, cel mai mic dintre toate, scarita. Cand timpanul vibreaza sub influenta sunetelor, aceste trei oscioare transmit vibratia urechii interne, care, la randul sau, transmite semnalul la creier.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La puscarie:
- Cat ti-au dat?
- 20 de ani!
- Pen' ce ?
- Pentru o gaina!
- Cum asa?
- A scurmat a dracu' si a dezgropat-o pe soacra-mea si pe frate-meu din fundul gradinii!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele Nationale se vor sustine la sfarsitul ciclului gimnazial

06 Decembrie 2006
Accesul in clasa a IX-a in anii 2007 si 2008 a elevilor claselor a VII-a si a VIII-a din anul scolar 2006-2007 se va face in urma Testelor Nationale, care vor fi organizate in conformitate cu metodologia in vigoare. De asemenea, tezele cu subiect unic care sunt sustinute in semestrul al doilea al anului scolar 2006-2007 de catre elevii din clasa a VII-a au rolul de a verifica procedurile de organizare si desfasurare elaborate, precum si capacitatea sistemului de a aplica o noua forma de evaluare la nivel national.

Teze obisnuite

Dupa dezbaterea in Comisia de dialog social, in urma consultarii organizatiilor elevilor si parintilor, a inspectorilor scolari generali, s-a definitivat textul metodologiei de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, graficul de desfasurare a tezelor, precum si temele selectate din care vor fi formulate subiectele. Proiectul de Ordin cu privire la organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a in anul scolar 2006-2007 a fost supus de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii pe siteul propriu.

De altfel, in comunicatul emis de MEdC, inca din octombrie, era preci-zat foarte clar faptul ca tezele cu subiect unic pe care le vor sustine elevii claselor a VII-a in semestrul al II-lea al acestui an scolar vor fi considerate in calculul mediei ca teze obisnuite.

Rectorii, nemultumiti de legea invatamantului

Consiliul National al Rectorilor (CNR) a concentrat nemultumirile fata de proiectul legii invatamantului superior intr-o rezolutie ce cuprinde noua puncte, documentul fiind transmis autoritatilor si forurilor decizionale. Potrivit CNR, misiunea universitatii trebuie redefinita, astfel incat sa reflecte rolul universitatilor in contextul integrarii in Spatiul European al Invatamantului Superior si Cercetarii, astfel incat sa devina lider al dezvoltarii culturale, sociale si economice. Totodata, CNR arata ca este necesara extinderea autonomiei universitare, simultan cu asumarea responsabilitatii publice.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri