Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dimineata este un moment favorabil memorarii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

trei barbati stateau intr-un bar in gara de nord asteptand trenul.cand ies din bar au vazut ca trenul tocmai pleca si au inceput sa alerge dupa el.alearga ei dupa tren,alearga ,se urca primul ,se urca al doilea,al treilea se opreste si incepe sa rada .si rade si rade pana cand vine la el un om si-l intreaba :
_dom'le de ce razi.tocmai ai pierdut trenul.
_da asa e,dar ii vezi pe cei doi,ei m-au condus la gara

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Teste Nationale - sesiunea speciala (4 - 11 februarie)

01 Februarie 2008
Sesiunea speciala a Testelor Nationale 2007 incepe luni, 4 februarie 2008, cu proba scrisa la limba si literatura romana. Comisia nationala de examen va organiza, la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in toate cele patru zile in care vor avea loc probe (4-7 februarie), incepand cu ora 8.50, sedinta publica de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile.

La ora 9.00, numarul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati. Extragerea se va face prin utilizarea a doua urne distincte in care vor fi introduse cate 10 bile cu bilete marcate cu numere de la 0 la 9. Culorile celor doua tipuri de bile si bilete vor fi distincte. Presedintele comisiei stabileste, anterior extragerii, din care urna se extrage cifra zecilor si din care urna se extrage cifra unitatilor pentru numarul variantei care va fi transmisa elevilor spre rezolvare. Din fiecare urna va fi extrasa cate o bila. Numerele inscrise pe biletele din interiorul celor doua bile vor compune numarul variantei de subiect.

Initial, pentru sustinerea acestui examen in sesiunea speciala s-au inscris 45.071 candidati, iar cu aprobare speciala de la Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, Directia Generala Management invatamant Preuniversitar, inca 281 candidati. Astfel, numarul total de candidati este de 45.352, repartizati in 175 de centre de examen special constituite. Dintre acestia, 26.560 candidati vor sustine examenul in alta localitate decat cea de resedinta, cazarea acestora fiind asigurata de catre Inspectoratele scolare Judetene/ ISMB. Lucrarile vor fi evaluate in 56 de centre.

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Nationale este urmatorul:
4 februarie - limba si literatura romana (test scris),
5 februarie - limba si literatura materna (test scris),
6 februarie - matematica,
7 februarie - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei (test scris).
9 februarie - prima afisare a rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00). Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate luni, 11 februarie.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul orar 7.30 - 8.30, pe baza buletinului/ cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de identitate). Candidatii care nu au asupra lor aceste documente (certificatul de nastere, pentru candidatii care nu au buletin/ carte de identitate) si legitimatia de testare nu sunt acceptati in sala. In cazuri exceptionale, comisia de testare poate accepta candidati care nu au documentele mentionate anterior, daca sunt recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sub rezerva prezentarii documentelor pana a doua zi. Daca acest lucru nu se intampla, lucrarea respectivului candidat va fi anulata, iar acesta eliminat.

Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra in sali. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia. Candidatii pot parasi centrul de testare cel mai devreme dupa o ora de la distribuirea subiectelor in sali. Daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de catre unul dintre cadrele didactice care supravegheaza, pana la inapoierea in sala de testare.

Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod. Se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor, fonduri avand drept destinatie asigurarea cazarii, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremele de evaluare si de notare transmise de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. In caz contrar este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la cele 3 teste nationale (respectiv 4, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri