Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Esti liderul/lidera grupului de prieteni/prietene. Cu toate acestea, cineva din acest anturaj si-ar dori sa te inlocuiasca, asa ca va trebuie sa fii atent/a la cine iti este prieten/a si cine nu.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Girafa este expusa unui atac al pradatorilor cand bea apa. Momentele in care se adapa sunt cele mai periculoase pentru girafe, pentru ca atunci nu mai pot observa imprejurimile, fiind cu capul jos, chiar atunci pradatorii putand ataca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip se duce sa returneze un papagal la Petshop.
-Va rog sa-mi dati un mascul!
-Pai cum v-ati dat seama ca e femela?
-In loc sa repete ce zic eu, ma contrazice!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele pentru examene multiplicate in maximum 20 de minute

04 Iunie 2005
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, le-a cerut inspectorilor scolari sa verifice functionalitatea spatiilor de examen, existenta celor de depozitare a subiectelor/lucrarilor scrise, existenta si functionalitatea tuturor echipamentelor care vor fi utilizate in scolile ce vor gazdui comisii de examen: PC-uri, imprimante functionale, compatibile, copiatoare, aparate tv, radio. In cadrul unei intalniri pe care conducerea MEdC a avut-o cu reprezentantii inspectoratelor scolare judetene, ministrul Miclea a vrut sa se asigure ca nu vor aparea incidente neplacute la examenele care se vor desfasura incepand din iunie. Acesta a cerut ca in fiecare centru de examen sa existe copiatoare pentru multiplicarea subiectelor pentru candidati in cel mult 20 de minute. Un accent deosebit se va pune pe selectarea obiectiva si instruirea supraveghetorilor, actiune a carei responsabilitate va fi asumata, in totalitate, de catre directorul unitatii scolare.

Pentru asigurarea transportului candidatilor la si de la centrele de examen se vor face demersurile necesare catre Consiliile Locale. Aceleasi demersuri vor fi facute catre Directia de Sanatate Publica pentru asigurarea centrelor de examen, pe perioada derularii probelor scrise, cu personal medical, Electrica SA, pentru evitarea penelor de curent electric, respectiv structurile de paza si protectie, pentru asigurarea securitatii subiectelor, a lucrarilor scrise si a derularii examenelor. Se interzice categoric implicarea personalului scolii in colectarea sau administrarea oricaror fonduri materiale ori banesti de la elevi, candidati, parinti, pentru organizarea de protocol, pe perioada finalizarii studiilor si derularii probelor de examen, a spus ministrul Miclea. Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare si centralizate de MEdC, pentru sustinerea testelor nationale s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie 279.332 de elevi, care vor sustine probele de examen in 1158 de centre de testare. Lucrarile vor fi corectate in 218 centre de evaluare. Pentru sustinerea examenului de bacalaureat s-au inscris 180.565 de elevi, care vor fi repartizati in 574 centre de testare. Centrele de evaluare sunt in numar de 150.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri