Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In vechiul Babilon, socrii mici erau obligati sa-i aprovizioneze zilnic, timp de o luna, pe tinerii casatoriti cu mied (vin cu miere), lucru de la care provine celebra luna de miere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I: Cu ce seamana o jumatate de portocala?
R:Cu cealalta jumatate !

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele de romana de la Bac nu vor fi schimbate

29 Mai 2008
Subiectele probei orale la limba si literatura romana de la bacalaureatul din acest an nu vor fi schimbate, cu toate obiectiile aduse de profesori.

Secretarul de stat in MEC pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a sustinut marti ca aceste obiectii sunt tardive si neintemeiate.

Preoteasa, care a participat, alaturi de reprezentanti ai profesorilor si sindicatelor din invatamant, la o dezbatere organizata de comisia de invatamant a Camerei Deputatilor despre subiectele de romana de la bacalaureat, a aratat ca programa pentru examen nu se poate schimba acum.

Secretarul de stat a invocat drept argument faptul ca subiectele respective sunt aplicate in acest moment elevilor care vor participa la olimpiadele internationale si pentru care a fost organizata o sesiune separata. " Textele nu se scot pentru ca nu avem cadru de a scoate aceste texte. Examenul de bacalaureat al olimpicilor este in plina desfasurare. Cum putem sa scoatem textele cand ele deja au fost aplicate intr-o sesiune speciala de bacalaureat?", a aratat Svetlana Preoteasa.

Reprezentantul ministerului a mai spus ca profesorii care contesta acum, in pragul examenului, subiectele de la proba orala nu au participat la dezbaterile organizate de minister pe acest subiect .

In schimb, deputatii din comisia de invatamant, care au organizat dezbaterea s-au ferit sa dea vreo solutie in aceasta chestiune, aruncand intreaga responsabilitate pe ministerul Educatiei, desi pe parcursul a patru ore au asistat la o disputa intre reprezentantii ministerului pe de o parte si cativa profesori de romana si sindicalisti pe de alta parte.

Mai multe publicatii, dar si reprezentanti ai sindicatelor din invatamant si federatii ale parintilor au criticat in ultimele saptamani subiectele de la proba orala pentru limba romana. In replica, ministerul a sustinut ca este vorba de un atac politic si ca obiectiile sunt total neintemeiate.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri