Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Flora intestinala are cel mai mare numar de bacterii din corpul uman.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om merge pe strada. Cand traverseaza strada, o masina aproape il calca. Se intoarce spre masina, dar nu vede nici un sofer. Mergea singura. Se urca el in masina si merge ce merge, pana cand vede o curba la dreapta. Intra in panica si incepe a se ruga:"Doamne, te rog, intoarce masina asta."Peste cateva secunde, cand credea ca nu mai are nici o sansa, pe geam apare o mana si intoarce volanul. Omul, uimit. Mai vine o curba. Iar incepe sa se roage si acelasi lucru se intampla. Se facuse deja seara. Ajunsese intr-un oras. Abia putand sa se miste si ingrozit de cele intamplate, intra intr-un bar si cere un whisky foarte tare. Peste cateva minute intra in bar 3 oameni. Unul dintre ei arata cu degetul spre bietul om si le spune celorlanti:"Uite-l! El e prostu' ce s-a urcat in masina in timp ce noi o impingeam!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele de la Mate au fost grele

19 Iunie 2003
Emotii, stres, agitatie si gardieni "vigilenti", cam aceasta a fost atmosfera de ieri de la unitătile de învătământ unde s-a sustinut proba la Matematică din cadrul primei sesiuni a examenului de Capacitate din acest an. În jur de 300.000 de absolventi ai clasei a VIII-a au încercat timp de două ore să găsească solutia corectă la problemele de algebră si geometrie. Coincidenta a făcut ca si de data asta, la fel ca la proba de Limba si literatura română, să fie extrasă tot varianta de subiect cu numărul 3, de către secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Constantin Corega. Numai că subiectele de la Matematică au fost mult mai grele. "Am terminat prima. Am scris ce am stiut, sper să iau un 6 - 7. La geometrie a fost supernasol. Cel mai greu a fost de rezolvat functia si de calculat trunchiul de piramidă", ne-a spus Ioana Vasile, care a sustinut proba la Matematică la Scoala 45.
Talismane norocoase
Dificultatea subiectelor i-a făcut pe unii elevi să iasă din examen plângând. "N-am făcut mai nimic. Dacă iau un 5, e bine. A fost mai complicat decât la simulare", ne-a spus o fetită care a iesit după o oră din examen cu lacrimi în ochi. Pentru a-si face curaj, unii elevi si-au adus cu ei talismane care să le poarte noroc. "De trei săptămâni mă duc la biserică, iar acum am venit cu o iconită cu Sfântul Anton care-mi poartă noroc", ne-a spus Mihaela Păun, o elevă care a dat proba de Matematică tot la Scoala 45. Examenul de Capacitate din sesiunea iunie va continua astăzi cu proba la Istoria românilor sau Geografia României. Rezultatele vor fi afisate în 21 iunie si tot în aceeasi zi vor fi depuse si contestatiile. Acestea vor fi rezolvate în 22 si 23 iunie, iar în data de 24 iunie vor fi afisate rezultatele finale.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri