Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ratia alimentara echilibrata la un adult normal trebuie sa contina 11-13% proteine, 25-35% lipide si 55-62% glucide.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce reprezinta pentru o blonda o foaie de hartie rupta in doua?... Un puzzle

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele de la BAC - cumparate de jurnalisti, duminica seara

03 Iulie 2006
Ministrul Educatiei si Cercetarii a declarat luni dimineata ca ancheteaza, impreuna cu Politia, modul in care subiectele la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat ( limba si literatura romana) au putut fi cumparate de un ziarist, in Piata Victoriei.

Jurnalista Melania Vergu, de la cotidianul Gandul, a declarat ca avea informatii, inca de sambata, ca ar putea face rost de cele trei subiecte pentru o mie de euro. Duminica seara, in Piata Victoriei, in jurul orei 23.00, ziarista a cumparat cele trei variante de subiecte cu cate 500.000 de lei vechi fiecare.

Ea a adaugat ca in acel loc se aflau mai multi elevi de clasa a XII-a, care nu se fereau sa-si dea subiectele unii altora.

Dupa ce a intrat in posesia subiectelor, Melania Vergu i-a contactat pe directorul general pentru invatamantul universitar, Liliana Preoteasa, dar si pe ministrul Mihail Hardau. Autorul subiectelor a confirmat ca subiectele procurate de Melania Vergu sunt cele reale.

In noaptea de duminica spre luni, au fost elaborate alte trei variante de subiecte, din care a fost extras cel de examen.

Scandalul subiectelor aflate inaintea desfasurarii examenelor nu este singular. La testele nationale (proba la istorie), un ziarist a reusit sa ia, din sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii, subiectele pentru testul de istorie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri