Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

O blonda se plimba linistita, cand, deodata, vede o masina fara sofer, care mergea. Constienta de pericol, sare in masina si trage frana de mana. Cand iese, da nas in nas cu proprietarul, un barbat foarte atragator.
- Incepuse sa mearga singura, dar am sarit in ea si am tras frana de mana! spune ea, foarte mandra de isprava ei.
- Stiu, raspunde el sec. Eu o impingeam!

› vrei mai mult

Cultura generala

Singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Studiile liceale ar putea fi reduse de la patru la trei ani

11 Iulie 2007
In toamna va intra in parlament un proiect de lege al invatamantului preuniversitar care prevede cateva schimbari. Acest proiect prevede reducerea perioadei studiilor liceale de la patru ani la trei ani, prin includerea clasei a IX-a in structura gimnaziului, elevii intrand la liceu pe baza tezelor unice, eliminadu-se in acest fel testele nationale.

"Nu e normal sa se faca o selectie in clasa a VIII-a, cand elevii sunt prea mici sa sustina un examen atat de important, pe care daca nu il iau, din diverse motive, sunt stigmatizati pe viata", a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa.

Secretarul de stat este de parere ca ar trebui desfiintate testele nationale si din motivul ca pun in pericol existenta scolilor de arte si meserii, deoarece acolo se inscriu elevii care nu au promovat testele nationale, in locul celor care realmente au aptitudini pentru o meserie.

Proiectul care propune ca tezele unice sa functioneze ca metoda de evaluare pentru admiterea in liceu ar putea fi aplicat peste patru ani, adica pentru elevii care in anul scolar 2007-2008 vor fi in clasa aV-a.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri