Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O furnica poate trage de 30 de ori si cara de 50 de ori greutatea corpului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce varsa o blonda apa pe calculator? Sa navigheze pe internet

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Studiile liceale ar putea fi reduse de la patru la trei ani

11 Iulie 2007
In toamna va intra in parlament un proiect de lege al invatamantului preuniversitar care prevede cateva schimbari. Acest proiect prevede reducerea perioadei studiilor liceale de la patru ani la trei ani, prin includerea clasei a IX-a in structura gimnaziului, elevii intrand la liceu pe baza tezelor unice, eliminadu-se in acest fel testele nationale.

"Nu e normal sa se faca o selectie in clasa a VIII-a, cand elevii sunt prea mici sa sustina un examen atat de important, pe care daca nu il iau, din diverse motive, sunt stigmatizati pe viata", a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa.

Secretarul de stat este de parere ca ar trebui desfiintate testele nationale si din motivul ca pun in pericol existenta scolilor de arte si meserii, deoarece acolo se inscriu elevii care nu au promovat testele nationale, in locul celor care realmente au aptitudini pentru o meserie.

Proiectul care propune ca tezele unice sa functioneze ca metoda de evaluare pentru admiterea in liceu ar putea fi aplicat peste patru ani, adica pentru elevii care in anul scolar 2007-2008 vor fi in clasa aV-a.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri