Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarea Colibri cantareste mai putin decat o moneda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

3 lilieci stateau pe o creanga, doi cu capul in jos unul cu capul in sus.
Aia doi zic:
-Ba asta e lesinat!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Sportul - introdus din nou la Bacalaureatul din 2007

03 Noiembrie 2006
Mihail Hardau, ministrul Educatiei, este foarte nehotarat. Dupa ce a aprobat in august, in metodologia de organizare a bacalaureatului din 2007, ca educatia fizica sa nu mai fie proba de examen, pentru a reduce gradul de coruptie al examenului, marti, domnia sa s-a razgandit.

Educatia fizica ramane proba de examen la bacalaureatul din 2007, pentru ca ministrul a fost impresionat de numarul mare de cereri venite din tara, de la elevi si parinti, care i-au spus ca "nu au mai insistat pe studiul disciplinelor aprobate pentru anul in curs". Asa ca, de dragul liceenilor, ministrul Educatiei a reusit sa schimbe metodologia, chiar in timpul anului scolar, incalcand legea.

In plus, domnul ministru a dat inapoi si fata de propria-i decizie de a transforma bacalaureatul intr-un examen incoruptibil. Se stie ca devenise o practica obisnuita ca sportul sa fie ales pentru ca se putea mai usor negocia cu profesorul atat nota, cat si baremele. In aceasta vara, din cei 180.000 de elevi care s-au prezentat la bacalaureat, peste 100.000 au sustinut cea de-a saptea proba (7), tocmai la sport.

Totodata, MEC-ul a redus numarul disciplinelor pentru bacalaureatul din 2007. Daca anul trecut elevii puteau sa-si aleaga disciplina, la proba f, in functie de specializare, dintr-o lista de 140 de discipline, in acest an lista a fost redusa la doar 62.

Sursa: Gandul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri