Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 230 i. Hr. Eratostene din Cyrene (275 - 195 i. Hr.) dezvolta o metoda de determinare a tuturor numerelor prime mai mici decat un numar dat: Ciurul lui Eratostene.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era o data Bula cu bunica-sa pe strada. Vede Bula 1000 lei, se apleaca Bula, Ii ia si bunica-sa Ii spune sa nu ia de pe jos ca nu e frumos. Mai incolo Bula vede 100.000 mii. Cand i-a vazut nu a mai tinut cont de ce i-a spus bunica lui si i-a luat. Bunica lui suparata la amenintat ca-l spune maicasi. Mai incolo este o canalizare, bunica lui Bula cade in ea. Atunci bunica-sa Ii spune sa o scoata de-acolo iar Bula Ii raspunde astfel:
-Nu-i frumos sa iau de pe jos....

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Spaga la bacalaureat

27 Iunie 2007
Desi bacalaureatul abia a inceput problemele nu s-au lasat asteptate. Se vehiculeaza ca in licee a avut loc strangerea de fonduri pentru protocol pentru profesorii supraveghetori, desi acest lucru este interzis prin lege in orice institutie de invatamant. Anul acesta in unele liceele din Bucuresti contributia financiara pe cap de elev a depasit suma de 100 RON. Chiar daca acest lucru este interzis, elevii si parintii absolventilor prefera terminarea examenelor pentru a deschide acest subiect.

Ministerul Educatie a confirmat faptul ca exista informatii conform carora in trei licee din Bucuresti a avut loc strangere de astfel de fonduri, insa nu se cunoaste suma. Directorii scolilor cu pricina au negat acest fapt spunand ca in institutia condusa de ei acest sistem nu este acceptat. Presedinta Federatiei Nationale a Asociatilor de Parinti a declarat ca nu este nici o problama daca au fost stransi bani pentru apa minerala.

Pe de alta parte Inspetoratul Scolar General al Capitalei nu are la cunostinta faptul ca in licee se strang astfel de fonduri, adaugand ca apa si cafeaua nu fac parte din protocol fiind asigurate din banii consiliului local sau din fonduri din afara scolilor.

Desi strangerea de fonduri in licee se practica cei din Ministerul Educatiei nu se grabesc sa ia masuri atat pentru cei care se ocupa de acest lucru, cat si pentru profesorii care accepta cea mai mica atentie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri