Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista o meduza care arata ca un ou ochi prajit (Cotylorhiza tuberculata). Poate atinge 40 cm in diametru. Este galben-portocalie, usor de recunoscut. Traieste la adancimi de 0-7 m. Intepatura sa este foarte blanda si nu prezinta un pericol pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi politisti intalnesc pe strada doi infractori urmariti
de multa vreme.
- Uite-i! zise unul. Hai sa-i arestam.
- Imposibil, tu nu vezi ca ei sunt doi si noi suntem
singuri?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Sesiune speciala pentru sustinerea examenului de bacalaureat pentru olimpicii nationali

15 Mai 2008
In intervalul 19-29 mai, elevii aflati in loturile pregatitoare pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale vor sustine examenul de bacalaureat intr-o sesiune speciala.

Elevii beneficiaza de aceasta sesiune speciala pentru a reprezenta Romania la olimpiadele de biologie, chimie, fizica, informatica, astronomie , astrofizica, geografie, limba rusa si sport.

Inscrierile se vor face incepand cu 15 mai si se vor incheia pe 18 mai. Inscrierile se fac la secretariatul Colegiului National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste, unde se va sustine examenul.
Pe 19, 20 si 21 mai se vor sustine probele orale de limba si literatura materna, limba si literatura romana respectiv limba si literatura moderna. 22 mai va fi data de incepere a probelor scrise sau practice.

Primul examen va fi la limba și literatura română - pe 22 mai, după care urmează proba obligatorie a profilului - pe 23 mai, proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării - pe 26 mai, proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - pe 27 mai și limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minoritățile naționale) - pe 28 mai.

Afisarea rezultatelor preliminare se va face pe 28 mai. In aceeasi zi se vor putea depune eventualele contestatii. In ziua urmatoare se vor afisa rezultatele finale.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri