Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Aerul devine lichid la -190 grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum prinzi un iepure? -te acunzi intr-un tufis si faci ca morcovul.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

S-a terminat Bacalaureatul!

06 Iulie 2007
Ieri elevii absolventi de clasa a XII-a au sustinut ultima proba din seria celor dedicate bacalaureatului. Ca sa scape de invatat mai mult de jumatate din elevi au optat ca pentru ultima proba sustinuta sa fie testati la educatie fizica. Surpriza a fost de proportii avanad in vedere faptul ca bareleme au fost mult mai drastice decat cele de la Academia de Politie. Daca la Academia de Politie la proba de alergare de viteza trebuie sa scoti 7,2, daca esti baiat si 8,2, pentru fete, pentru a promova, la Bacalaureat pentru a obtine nota maxima timpul baietilor trebuia sa fie de 6,7, iar cel al fetelor de 7,7.

La proba de educatie fizica, elevii au avut 5 pobe obligatorii: alergarea de viteza pe distanta de 50 de m, cu startul de jos, flotari, saritura in lungime de pe loc, gimnastica aerobica si un joc sportiv la alegere. La jocurile sportive elevii au putut opta intre baschet, handbal, volei si fotbal. La aerobica cerintele pentru candidati au fost sa se rostogoleasca inainte si inapoi, sa faca lumanarea si podul de sus sau sa stea in maini si in cap, timp de 3 secunde. Ramane de vazut daca proba la educatie fizica la bacalaureata a fost cea mai buna alegere pentru acestia.

Rezultatele vor fi afisate maine pana la ora 16.00, zi in care elevii vor putea depune si contestatiile. Nu se admit contestatii la probele orale si parctice cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic-muzica. Contestatiile vor fi solutionate intre 8-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe data de 10 iulie.

Ca in fiecare an si anul acesta la examenul de bacaureat au aparut o serie de incidente. De exemplu la Liceul "Ady Endre", la penultima proba, elevii care au dat examen la germana au primit subiectele de anul trecut. Comisia de examinare si-a dat seama de greseala facuta abia dupa doua ore, cand au impartiti elevilor subiectele corecte, iar candidatii au trebuit sa le rezolve in timpul ramas. Un alt caz in care profesorii au incurcat subiectele a fost si cel de la Grupul Scolar Agricol din comuna vasluiana Zorleni. Aici elevii risca sa pice Bacalaureatul datorita neatentiei profesorilor care au incurcat subiectele la matematica.

La proba obligatorie a profilului, 168 de elevi de la profilul tehnologic au primit subiectele destinate absolventilor de la specializarea matematica-informatica. Sa speram ca greselile profesorilor de anul acesta nu se vor mai repeta si la anul.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri

Shop Clopotel.ro