Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi iti da tarcoale nervozitatea si risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pamantenii in anii 2000 consumau intr-o secunda: 10 tone de grau; 9,5 tone de cartofi; 1 tona de citrice; 2 tone de zahar; 20 hl de bere; 40 kg de ceai.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cand sta o curca intr-un picior?
- Cand il ridica pe celalalt...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

S-a modificat admiterea la liceu

03 Septembrie 2003
In 2004, media generala a anilor de gimnaziu va reprezenta 50 la suta din media finala.


Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a modificat criteriile de repartizare computerizata a elevilor la liceu. Astfel, in 2004, media generala a anilor de gimnaziu va avea o pondere de 50 la suta in media finala de admitere si nu 25 la suta, cum era pina acum. Potrivit regulamentului aprobat de MECT, elevii vor sustine testari la aceleasi materii la care se dadea pina acum capacitatea, respectiv: limba romana, matematica, istoria romanilor sau geografia Romaniei, la alegere. Elevii care au absolvit gimnaziul in una dintre limbile minoritatilor nationale vor da si o proba scrisa de limba materna. Media obtinuta la testari reprezinta restul de 50 de procente din nota finala de admitere la liceu.


Ministrul Alexandru Athanasiu a declarat ieri ca aceste testari se vor sustine in ultima saptamina de scoala. “Am renuntat la varianta de a organiza testarile in zilele de simbata pentru ca sint si elevi adventisti care nu ar veni. Am renuntat si la varianta de a le organiza vinerea pentru ca este zi de post si unii copii poate nu ar fi destul de vitaminizati. Ei vor da aceste probe in ultima saptamina de scoala, dupa incheierea mediilor generale”, a spus Alexandru Athanasiu.
Situatia este neclara pentru elevii care au absolvit gimnaziul in acest an sau anii trecuti, dar nu si-au luat inca certificatul de capacitate. Regulamentele ministerului nu prevad ca, in cazul lor, sa se organizeze o sesiune speciala de capacitate si nici nu le dau dreptul sa sustina examenele nationale. Fara certificatul de capacitate sau rezultatele la testari, acesti absolventi nu pot sustine admiterea la liceu, ceea ce inseamna ca li se refuza un drept stipulat de Constitutie. “Noi nu dam legi care sa reglementeze exceptii”, a declarat ieri ministrul Athanasiu, care a recunoscut ca nu a avut in vedere o asemenea situatie. “Vom vedea cum vom reglementa asemenea cazuri atunci cind se vor ivi”. Ministrul a precizat ca tinerii care nu au luat capacitatea pina acum nu ar trebui sa mai dea la anul admiterea in clasa a IX-a, ci sa urmeze scoala de arte si meserii, iar dupa trei ani sa intre in clasa a XI-a de liceu, prin sustinerea unor testari.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri