Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Franta a castigat cele mai multe premii Nobel pentru literatura. Pe locul al doilea se claseaza, la egalitate, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, cu 12 laureati fiecare (pana in anul 2020 inaintea decernarii premiului Nobel).

› vrei mai mult

Bancul zilei

O mama avea trei copiii :unul mic ,unul mijlociu,si unul mare.Intr-o zi mama lor s-a imbolnavit si era pe moarte,si avea nevoie de ulei.Il trimite pe cel mare la magazin,si trebuia sa treaca printr-o padure in care era o vrajitoare.In cele dinurma la prins vrajitoarea si l-a vrajit sa zica yo-yo-yo.....,vine acasa si il intreaba mama daca a luat ulei si el raspunde yo-yo-yo...,il trimite pe cel mijlociu si il prinde si pe el vrajitoarea si il vrajeste sa zica pentru o lingura de fasole......si asa mai departe ajunge acasa siil intreaba de ce nu a luat ulei si el raspunde pentru o lingura de fasole .......,in cele din urma il trimite si pe cel mic si il prinde vrajitoarea vrajindu-l sa zica purcel mic si gras.......A doua zi moare mama lor si vine politia si il intreaba pe cel mare
-Cine a omorat-o pe maicata?
-Yo-yo-yo-yo.....
il intreaba pe cel mic:
-Pentru ce au omorat-o pe maicata?
-Pentru o lingura de fasole ,pentru o lingura de fasole......
il intreaba pe cel mic:
-Ma tu stii cine-s yo?
-Purcel mic si gras

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

"SUA sprijina Romania"

13 Noiembrie 2004
Statele Unite ale Americii au decis infiintarea unei filiale a Asociatiei Internationale a Ofiterilor Antinarcotice (INEOA), pentru Europa, Asia si Orientul Mijlociu, cu sediul la Bucuresti. Viitorul presedinte al acestei filiale, Liviu Gorgonetu, a fost reprezentantul Romaniei la cel de-al 45-lea Congres Mondial al INEOA desfasurat in SUA. "Sunt deosebit de onorat ca am fost ales sa conduc viitoarea filiala a INEOA de la Bucuresti, precum si de faptul ca tara noastra a fost preferata in fata altor state din regiune, pentru pozitionarea cartierului general al acestei filiale zonale. Romania a fost sprijinita de SUA", ne-a declarat Liviu Gorgonetu. Acesta a mai precizat ca una dintre principalele directii ale acestei filiale va fi combaterea traficului international cu stupefiante: "Viitoarea filiala va accepta in randurile sale atat civili, cat si militari, in speta ofiteri, dar si membri recunoscuti ai unor structuri civile de profil, care, prin natura orientarii lor, atat profesionale, cat si sociale, sunt preocupati de derularea unor masuri si crearea cadrului legislativ international destinat stoparii consumului de droguri si combaterii traficului international cu stupefiante". De asemenea, Liviu Gorgonetu a mentionat ca viitoarea filiala a INEOA "v-a milita si pentru prezentarea la nivel mondial a modelului nord-american de respectare riguroasa a legii, ca element fundamental al unor masuri cu adevarat eficiente impotriva traficantilor si al retelelor de crima organizata, dar nu numai. Totodata urmeaza sa fie prezentate si modelele legislative ale altor state membre, cu traditie in lupta contra acestui flagel". Pe langa acestea, membrii INEOA vor participa si la cursuri de perfectionare si specializare in domeniu: "Membrii acestei filiale vor fi atent selectionati. Ei vor urma cursuri de perfectionare si specializare organizate de Cartierul General Mondial al INEOA din Washington sau de catre Secretariatul General al INEOA de la New York. La aceste cursuri vor participa instructori ai institutiilor Administratiei statului american ce recunosc activitatea INEOA si anume Drug Enforcement Administration, FBI sau National Drug Intelligence Center".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri