Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarile cantatoare mici zboara cu aproximativ 25 km/h, pescarusii 35 km/h si unele rate cu pana la 70 km/h.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La un examen la liceu:
- Domnule profesor, de ce mi-ati dat 4?
- Doua puncte sunt din oficiu; un punct v-am dat pentru ca ati venit la examen, iar ultimul pentru ca ati incercat sa raspundeti ceva.
- Domnule profesor, dar nu ati putea sa-mi mai dati un punct pentru ca sa plec de la examen?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultatele testelor nationale s-au afisat in Bucuresti

10 Februarie 2008
Rezultatele la sesiunea speciala a testelor nationale s-au afisat la majoritatea centrelor de testare din Bucuresti, a declarat, sambata, inspectorul adjunct al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Cristiana Mateiciuc.

Inspectorul a afirmat ca din datele pe care le are pana in prezent, procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 50%. Mateiciuc considera ca promovabilitatea este buna, avand in vedere ca "unii dintre cei care au sustinut sesiunea speciala au terminat gimnaziul cu multi ani in urma si au pierdut legatura cu scoala".

Potrivit inspectorului, la unele dintre cele 10 centre rezultatele s-au afisat inca de la ora 9 si jumatate."Fiecare candidat isi poate vedea rezultatul la centrul de testare unde a sustinut probele. Termenul de afisare este pana la ora 16.00", a spus Mateiciuc. Lucrarile au fost corectate in 6 centre de evaluare.

Contestatiile pot fi depuse tot sambata, intre orele 16.00 - 20.00, potrivit Ministerului Educatiei, iar rezolvarea acestora se va face in 10 februarie, rezultatele finale urmand a fi afisate luni, 11 februarie.

Evaluarea testelor s-a facut cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremul de evaluare si de notare transmis de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. in caz contrar, este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, avand doua zecimale, intre notele obtinute la cele trei teste nationale (respectiv patru, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).

Rompres

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri