Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Oxigenul este un element chimic sub forma de gaz, incolor, inodor, insipid, care reprezinta o cincime din aerul atmosferic, fiind indispensabil in procesul respiratiei si al arderii, si care, in combinatie cu hidrogenul, formeaza apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un canibal calatorea cu avionul. Stewardesa il intreaba:
- Ce ati dori sa serviti de mancare?
La care canibalul:
- Imi aduceti, va rog, lista pasagerilor...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultatele contestatiilor la testele nationale

29 Iunie 2007
In urma contestatiilor depuse, in capitala au fost modificate un numar de 650 de note la Testele Nationale din cele 2.061 de lucrari care au fost contestate, potrivit datelor transmise de Inspectoraul Scolar al Municipiului Bucuresti. Cele mai multe contestatii au fost depuse la limba si literatura romana, 875 de lucrari contestate, unde din numarul total, 335 de cazuri s-au soldat cu modificarea notei. La matematica au fost inregistrate 839 de contestatii din care 214 lucrari au suferit modificarea notei dupa solutionarea contestatiilor.

Numarul total de contestatii la nivel national s-a ridicat la 22.219, dintre care 10.064 au fost la limba si literatura romana, 9.058 la matematica, 1.113 la istorie, 1.809 la geografie si 175 la limba si literatura moderna.

Inainte de rezolvarea contestatiilor procentul de promovabilitate era de 79,66 %, cu patru procente mai mare decat anul trecut (75,55%). Judetele cu cea mai mare rata de promovabilitate sunt Suceava (88,99%), Valcea (87,46%), Gorj (86,40%), Caras Severin (86,06%) si Salaj (85,19%), iar judetele Ilfov (66,32%), Ialomita (66,89%) si Galati (70,27%) au cel mai scazut procent de promovabilitate.

Candidatii care au obtinut o nota mai mica de 5 la una din probele sustinute sunt declarati respinsi, putand relua testele nationale abia in 2008. Media generala este calculata ca medie aritmetica dintre notele obtiunute la cele trei probe (patru pentru cei care au avut si proba la limba si literatura materna) sustinute in cadrul Testelor Nationale, cu doua zecimale, fara rotunjiri.

Celor care promoveaza Testele Nationale li se va elibera un certificat care va atesta promovarea acestora; cei care nu au promovat testele li se va elibera, la cerere, o copie dupa foaia matricola. Cei care nu promoveaza testele nationale vor fi repartizati in clasa a IX-a la scoli de arte si meserii.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri