Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Din punct de vedere sentimental, stai destul de bine si te simti capabil/a sa ai o relatie bazata pe respect si dragoste. Totusi, inainte de a face declaratii de dragoste siropoase, gandeste-te si daca partenerul/partenera apreciaza astfel de gesturi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Clepsidra este unul dintre cele mai vechi instrumente de masurat timpul.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cainele unui vanator moare intr-o zi si acesta se hotaraste sa-si cumpere alt caine. Isi cumpara alt caine, merge la vanatoare..poc dupa o pasare, cainele se sperie si o ia la fuga. Isi mai cumpara unul, dar la fel. Se duce omul suparat intr-o bodega si povesteste unuia patzania ca i-au disparut 2 caini. Un lautar aude si ii spune:
-Da-mi un caine si dupa 2 saptamani il fac bun de vanatoare.
-Bine mosule..
Zis si facut lautarul i-l baga in toba si i-l ia pe la nunti pe la petreceri sa se obisnuiasca cainele cu bubuielile. Dupa o saptamana isi ia omul cainele inapoi si merge la vanat. Trage poc, poc, poc! la care cainele....
-I-auzi una, i-auzi doua, i-auzi patruzeci si noua!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Repartizarea cadrelor didactice pentru functiile de presedinti de comisii de Bacalaureat

20 Iunie 2006
Astazi 19 iunie 2006, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii, a avut loc repartizarea computerizata a cadrelor didactice universitare pentru functiile de presedinti de comisii de bacalaureat, in plenul Comisiei Nationale de Bacalaureat.
Repartizarea s-a efectuat aleatoriu cu ajutorul aplicatiei electronice COMISBAC, realizata special in acest scop, pe baza metodologiei de desfasurare a Bacalaureatului, editia 2006. Algoritmul utilizeaza o lista a comisiilor si o lista a cadrelor didactice din universitati. Aleatoriu se selecteaza rand pe rand o comisie si un cadru didactic si se realizeaza punerea in corespondenta, comisie cu cadru didactic.
Pentru cele 725 de comisii de bacalaureat din intreaga tara a fost repartizat cate un presedinte, dintr-un total de 935 cadre didactice universitare cu titlul academic de doctor si functia didactica cel putin conferentiar universitar. Propunerile de cadre didactice, care au alcatuit baza de date utilizata de aplicatia MEdC, au venit de la rectoratele a 52 de universitati acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Criteriile de repartizare au tinut cont de limba de predare, zona geografica de apartenenta si o apropiere cat mai mare a specializarii cadrelor universitare cu specificul unitatilor de invatamant arondate la respectivele comisii.
Din baza de date a MEdC au fost excluse cadrele didactice care au depasit varsta de 65 ani si persoane care au fost presedintii de comisii si care, in anii precedenti, au avut abateri de la regulament. De asemenea, s-a evitat posibilitatea de repartizare a unui cadru didactic universitar intr-o locatie unde a fost si in anul precedent.
Dupa repartizarea presedintilor de comisii, lista acestora urmeaza sa fie aprobata de Comisia Nationala de Bacalaureat si comunicata universitatilor de aparteneta si inspectoratelor scolare judetene.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri