Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Toate vor merge bine pentru tine astazi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos. Fii atent/a la tot ce se intampla in jurul tau, ca sa eviti orice neplaceri ce pot aparea pe neasteptate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ghepardul ajunge la viteza de 112 - 120 km/h pe distante scurte. Este cel mai rapid animal de uscat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata o familie care avea un copil mut.Aceea familie niciodata nu a fost fericita...pana intr-o zi: in aceea zi a spus "tataie".Mare petrecere, bucurie, fericire, pentru ca a vorbit copilul.A doua zi a murit tataie.In urmatoarea saptamana copilul a zis "mamaie".Iarasi petrecere, fericire, bucurie, copilul a vorbit! A doua zi a murit mamaie.Urmatoarea saptamana tatal copilului spune: daca zici "tata" te bat pana te omor! Copilul spune "tata".Toata noaptea tatal copilului a stat treaz, nu cumva sa moara! A doua zi a murit postasul!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Reguli la examenul de capacitate

27 Mai 2005
Elevii din clasa a VIII-a mai au o zi să se înscrie la testele naționale. Tabelele pe care elevii trebuie să se înscrie sunt întocmite de către diriginți, fiecare copil exprimându-și opțiunea între geografie sau istoria României.
Când se înscriu, elevii trebuie să aducă o fotografie tip carte de identitate, dar și să semneze tabelul respectiv în care au trecut opțiunea. Aceste tabele vor fi reactualizate după încheierea anului școlar, moment în care vor fi excluși elevii care nu au mediile încheiate sau care au rămas corigenți.
Mediile pe care elevii le obțin la testele naționale vor conta în proporție de 50% pentru ca ei să poată intra la liceu. Celălalt procent este dat de media finală de absolvire a claselor V-VIII.

Cu pix albastru și creion
Accesul candidaților în sălile în care vor da testele naționale va fi permis cu cel târziu o jumătate de oră înainte de începerea examenului. Elevii trebuie să aibă la ei buletinul de identitate, iar în cazul în care un elev nu are acest act, va putea intra cu ajutorul certificatului de naștere și al legitimației de testare. Rezolvarea subiectelor trebuie scrisă de către elevi doar cu culoarea albastră, iar figurile geometrice de la matematică trebuie desenate cu creion negru. Altfel, dacă lucrarea este scrisă cu altă culoare decât cea albastră, profesorii din comisia de corectare vor considera că este semn și vor anula lucrarea. Dacă lucrarea este plină de greșeli, elevul este obligat să o transcrie. Însă dacă sunt câteva, corectarea se face prin tăierea cu o linie orizontală a cuvântului sau a frazei greșite.
Eventualele tentative de fraudă, adică încercările de a copia, duc la excluderea elevilor din examen. Totodată, dacă profesorii supraveghetori trec cu vederea faptul că elevii copiază, ei pot fi excluși din învățământ.
Toate lucrările elevilor vor fi duse în centre zonale de evaluare, unde vor fi corectate. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori. De regulă, unul dintre profesori este de la o școală generală, iar cel de-al doilea de la un liceu. În cazul în care președintele comisiei constată că între notele pe care le-au dat cei doi profesori există o diferență de un punct, atunci el va repartiza lucrarea unui alt profesor, care va da nota finală. Ca să treacă examenul, un candidat trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare test, respectiv, la cel de limba și literatura română, matematică, istorie/ geografie (la alegere).


Calendarul testelor naționale
10 iunie 2005 - încheierea cursurilor pentru elevii din clasa a VIII-a
20 iunie 2005 - Limba și literatura română
21 iunie 2005 - Limba și literatura maternă
22 iunie 2005 - Matematica
23 iunie 2005 - Istoria românilor sau Geografia României
26 iunie 2005 - Afișarea rezultatelor (până la ora 16.00) și depunerea contestațiilor (între orele 16.00 și 20.00)
27-28 iunie 2005 - Rezolvarea contestațiilor
29 iunie 2005 - Afișarea rezultatelor finale

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri