Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Arbaleta era o arma pentru lasi. Astfel, ea a fost interzisa prin Conciliul de la Lateran din anul 1189.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Definitia politistului: O CIZMA IN DOUA CIZME.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Psihoza subiectelor de la Bac i-a cuprins si pe parinti, si pe ziaristi

06 Iulie 2006
Psihoza subiectelor de examene vandute la taraba a cuprins intreaga suflare romaneasca, iar increderea in sistem ridica un mare semn de intrebare. Dupa ultimele incidente de la capacitate si bacalaureat au inceput si farsele.

Deja increderea in sistem ridica un mare semn de intrebare, punand in dificultate intreaga administratie din educatie. Dupa ultimele incidente de la Capacitate si Bacalaureat au inceput si farsele. Asta pe langa faptul ca toti cei cinci profesori implicati in scandalul divulgarii subiectelor la proba de Limba romana au recunoscut ca in fiecare an fac meditatii pentru elevii ce vor participa la examenul de Bacalaureat. Mai mult, potrivit afirmatiilor acestora, pe masura apropierii examenului, pretul orei de meditatie creste. Astfel ca, indiferent de procentul de vinovatie al respectivilor profesori care au elaborat controversatele subiecte ce au starnit „scandalul bac-ului“, se pare ca nu iese fum fara foc.

Dupa incidentul privind transmiterea, cu o zi inainte de sustinerea probei scrise de la Romana, prin vanzare directa pe piata sau pe canalele de Internet, a variantelor de subiecte, iata ca situatia s-a transformat intr-o adevarata psihoza nationala. Astfel, cu o zi inainte de sustinerea probei scrise de la disciplina obligatorie a profilului, examen ce a avut loc ieri, parintii au incins telefoanele Ministerului Educatiei pentru a semnala ca deja subiectele de la matematica se vindeau prin mai multe locuri publice. Imediat, Comisia Nationala de Bacalaureat impreuna cu ministrul Hardau au intrat in agitatie, constatand in cele din urma ca este vorba de o farsa. „Deja s-a creat o psihoza in aceasta privinta, de pe urma carora unii incearca sa profite. Intr-adevar, marti seara au sunat foarte multi parinti la minister, dar si ziaristi, care ne informau ca sunt in posesia subiectelor de la matematica. Abia la insistentele noastre, un reporter de la o televiziune publica ne-a dictat primele trei subiecte de pe un bilet si inspectorii de specialitate de la Serviciul National de Evaluare si Examinare au constatat ca totul este un fals“, ne-a declarat Mircea Muresan, purtatorul de cuvant la Ministerul Educatiei.

Mai mult, reprezentantul ministerului a precizat ca peste noapte nu s-a intamplat nimic si ca „proba de profil s-a desfasurat in conditii normale. Parintii si candidatii trebuie sa fie linistiti, deoarece totul este corect“.

Ancheta, in plina desfasurare

„Ancheta, desfasurata de catre organele abilitate, asupra modului cum au fost divulgate subiectele de la Romana se afla in plina desfasurare. Speram ca in doua-trei zile sa primim de la Parchet si Politie rapoartele finale asupra acestui caz si, in functie de gravitatea faptelor, se vor lua masuri drastice impotriva acelor persoane care se fac vinovate“, ne-a mai precizat Mircea Muresan. Tot acum se asteapta raportul final si la ancheta privind incidentul de la Testele Nationale, atunci cand un ziarist a reusit sa preia, direct de la sediul Serviciului National de Evaluare, subiectele de la Istorie. A fost incheiata pana acum doar ancheta sustinuta de Politie, dar nu si cea administrativa, asigurata de corpul de control al ministerului.

Sursa Gardianul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri