Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Spre deosebire de albine, viespile de sex feminin au capacitatea de a intepa o tinta de mai multe ori, deoarece acul lor nu cade dupa utilizare. O intepatura de viespe e mai dureroasa decat una de albina.

› vrei mai mult

Bancul zilei

A doua zi de Craciun, preotul unei biserici se uita la scena Nasterii si observa ca Iisus lipsea dintre statuete. Cand iese afara, vede un baietel cu o masinuta rosie in care era asezata statueta prunculului Iisus.
- De unde ai luat statueta asta, micutule?
- Din biserica, zice baietelul.
- Si de ce ai luat-o?
- Cam cu o saptamana inainte de Craciun, m-am rugat pruncului Iisus si i-am promis ca daca-mi va aduce o masinuta rosie de Craciun, El va fi primul pe care-l voi plimba cu ea.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Programa scolara de liceu, realizata cu americanii

09 Decembrie 2004
O noua programa scolara pentru liceu, de "Educatie Civica", a fost elaborata de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in colaborare cu Departamentul de Stat al SUA prin Ambasada SUA la Bucuresti. Documentul sintetizeaza temele abordate in parteneriat, in cadrul proiectului comun "Educatie Civica – curriculum si pregatirea profesorilor".Noua programa scolara se adreseaza elevilor de liceu ca disciplina optionala si care poate fi folosita ca baza de studiu prin decizie a scolii. Obiectivele formulate de autorii documentului au in vedere, printre altele, "pregatirea elevilor romani in vederea participarii active la construirea unei societati democratice pluraliste si promovarea relatiilor democratice intre membrii comunitatii scolare".

Sustinerea ideilor si valorilor noii societati, dezvoltarea deprinderilor de evaluare, de luare a deciziilor si de aparare a unei pozitii, experienta internationala in acest domeniu sunt doar cateva dintre subiectele propuse spre analiza in timpul orelor de curs.

Textele selectate pentru viitoarele manuale vor fi structurate pe trei mari capitole: Fundamente ale democratiei, Politica si democratie, Societatea civila si rolul ei intr-o democratie.

Sistemul de predare se va elabora in concordanta cu specificul disciplinei si cu statutul ei de curs optional.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri