Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un adult are 32 de dinti, dupa aparitia molarilor de minte (acestia din urma apar intre 18 si 20 de ani).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula este cautat de politie: -Cine este?Politia!-Ce vreti?-Sa stam de vorba.-Càti sunteti?-Cinci.-Si nu puteti vorbi intre voi?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Profii chiulesc la Bac'

28 Iunie 2006
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, considera ca presedintii comisiilor de bacalaureat care nu s-au prezentat la examen sunt iresponsabili si este hotarat sa ii sanctioneze, conform legii, pe toti absentii. "Este de neacceptat ceea ce s-a intamplat. Am schimbat de nu stiu cate ori listele cu presedintii comisiilor de examen, cred ca aproape in toate judetele au fost probleme. Este inadmisibil ca un cadru didactic sa accepte statutul de presedinte de comisie, iar apoi sa nu se prezinte la examen, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educatiei si Cercetarii. Acesta va interzice din toamna inscrierea in comisiile de examen a tuturor cadrelor didactice care au creat probleme in sesiunile precedente. In plus, va analiza care sunt sanctiunile legale pe care le pot primi acei presedinti care nu si-au respectat angajamentul. "Am sa verific, de asemenea, cati bani primesc presedintii comisiilor de examen. Cred ca exista o fisura in modul in care sunt realizate inscrierile pentru comisia de bacalaureat", a mai spus Hardau.

Un sfert dintre presedintii comisiilor de bacalaureat nu s-au prezentat in prima zi a examenului, nemultumiti de nivelul de salarizare, a anuntat, luni, Mitica Dudau, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Galati. El considera ca motivul pentru care nu s-au prezentat tine de slaba retribuire. Pentru cele trei saptamani de munca, acestia ar fi primit 700 de lei noi.

Examenul de bacalaureat a continuat ieri cu cea de-a doua zi a probei orale la Limba si Literatura Romana. Pentru sesiunea iunie-iulie 2006 a bacalaureatului s-au inscris peste 190.000 de elevi, repartizati in 571 de centre de examen. Lucrarile vor fi evaluate in 154 de centre regionale de aproximativ 40.000 de cadre didactice. Probele orale vor continua astazi si maine cu limba si literatura moderna, respectiv 30 iunie - 1 iulie cu limba si literatura materna. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, se va sustine luni, 3 iulie.

Sursa Ziua

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri