Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pocahontas a fost o femeie amerindiana, cunoscuta pentru interactiunea ei cu colonistii. Pacahontas inseamna "rasfatata, jucausa". In anul 1995 Disney a lansat animatia care-i poarta numele, povestea filmului bazandu-se vag pe istoria vietii femeii nativ americane, Pocahontas.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama, pot sa fiu pedepsita pentru ceva ce nu am facut ?
- Sigur ca nu.
- Deci nu poti sa ma pedepsesti pentru ca nu am facut curat in camera mea?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Profesorii ar putea boicota sesiunea a doua a Bacului

07 August 2006
Profesorii din invatamantul preuniversitar ar putea boicota a doua sesiune a bacalaureatului, programata pentru luna aceasta. Liderii sindicali ii sustin pe dascali si califica drept ilegala decizia ministrului Educatiei de a cere desfacerea contractului de munca pentru 14 profesori acuzati ca ar fi supraevaluat lucrari in prima sesiune a bacalaureatului sau la testele nationale.

Aurel Cornea, Presedinte Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant : noi nu suntem pentru boicotarea examenelor, dar, in mod cert, in urma acestor masuri, foarte multi colegi de-ai nostri deja ne-au declarat ca nu mai vor sa participe la cea de-a doua sesiune de bac. Profesorii acuzati de ministrul Educatiei ca ar fi dat note prea mari elevilor acuza subiectivitatea baremelor de corectare trimise de la minister si lipsa unor prevederi clare ale indatoririlor lor.

Catalin Croitoru, Presedinte Federatia Educatiei Nationale : in situatia in care un profesor merge la aceasta corectura si nu stie foarte clar care ii sunt drepturile si obligatiile, nu i se creeaza niste conditii de munca normale, el poate deveni victima sigura in sistemul in care cineva vrea sa faca dovada ca lucrurile merg prost in invatamant din caza profesorilor si nu din cauza managementului catastrofal. Ministrul Educatiei este hotarat sa mearga mai departe cu sanctiunile, conform declaratiei sale de la Radio Europa FM

Mihail Hardau: Nu iert pe nimeni. Dimpotriva, daca mi-l spune si pe inspector il dam afara si pe inspector. E clar? Sursa Europa FM)

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri