Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Citate celebre: Albert Einstein - Lumea nu va fi distrusa de cei ce fac rau, ci de aceia care doar ii privesc si refuza sa intervina.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi ardeleni in gara, la ghiseul de bilete:
- Domnisoara, doua bilete.
- Da, sigur, pana unde?
- Gheo, ii spunem?
- Nu.
- Domnisoara, doua bilete, va rog.
- Sigur, dar daca nu-mi spuneti unde mergeti, nu stiu cat sa va cer.
- Gheo, ii spunem?
- Apai, spune-i.
- No, domnisoara draga, noi merem la o nunta!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Primele rezultate la bacalaureat

29 Iunie 2007
Dupa incheierea probelor orale, conform datelor transmise de Inspectoratele Scolare Judetene arata ca procentul de promovabilitate este de 99,97 %, adica 8.660 admisi. 15 judete au procentul maxim de promovabilitate, iar in judetele Mures si Harghita procentele au fost de 99,91% si 99,92%. Dintre toti candidatii care au fost inscrisi la examenul de bacalaureat 120 nu s-au prezentat, 2 au fost declarati respinsi, iar unul a fost eliminat din examen.

Rezultatele partiale pot fi vizualizate si pe www.clopotel.ro.

Astazi, 29 iunie, candidatii care au fost declarati admisi la probele orale vor incepe seria probelor scrise. Prima dintre aceste probe este cea dedicata limbii si literaturii romane. In cadrul sedintei publice organizate la sediu Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, membrii Comisiei Nationale vor extrage o varianta din cele 100 posibile. Imediat dupa anuntarea variantei comisiile vor multiplica subiectele si le vor distribui in sali.

Elevii vor intra in salile de examen cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei, pe baza actului de identitate fara mijloace de comunicare sau alte materiale care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor. Candidatii vor putea parasi centrele de examinare cel mai devreme la o ora si jumatate dupa distribuirea subiectelor.

Pe data de 2 iulie este programata proba scrisa la limba si literatura materna (proba C), iar pe 3 si 4 iulie se vor desfasura proba obligatorie a profilului (proba D) si respectiv proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba E) scrisa sau practica. Ultima proba este ce la alegere dintre celelalte arii curriculare (proba F) scrisa sau practica si va avea loc miercuri 5 iulie.

Inainte de inceperea fiecarei probe scrise Comisia Nationala va organiza incepand cu ora 8.55 sedite publice in cadrul carora se vor extrage variantele de subiecte dupa aceeasi metodolgie folosita la Testele Nationale.

Pe 7 iulie se vor afisa primele rezultate pana la ora 16.00 si in aceeasi zi intre orele16.00 si 20.00 se vor putea depune contestatiile. Solutionarea contestatiilor va avea loc in perioada 8-9 iulie, iar pe 10 iulie se vor afisa rezultatele finale.

Un candidat este considerat promovat daca a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul "admis" la probele orale, daca a obtinut cel putin 5 la celelalte probe scrise sau practice si are media generala minimum 6, caz in care elevul este declarat "reusit". Elevii care au otinut media generala 5,99, media generala se va rotunji la 6,00.

Elevii care sunt eliminati de la o proba nu vor mai avea posibilitatea sa participe la urmatoarele probe fiinde declarati "eliminati din examen" si nu li se vor mai recunoaste notele pentru sesiunile urmatoare.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri