Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un fapt cu totul deosebit la delfin este faptul ca - desi seamana foarte tare cu un peste - este mamifer, inrudindu-se cu balena.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Concursul de Bancuri seci!

Doua vaci crosteau niste apa minerala intr-un copac. Una ditnre ele zice:
-Apropo de lapte, cat e ceasu?
Cealalta se uita la termometru si zice:
-Miercuri!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Primele rezultate la Bacalaureat

09 Iulie 2007
Sambata au fost afisate primele rezultate la Bacalaureat. Dupa scandalul subiectelor de la Limba si Literatura Romana, elevii s-au asteptat la rezultate pe masura. Situatia rezultatelor nu este prea buna, caci procentul de promovabilitate la nivel national este simtitor mai mic decat cel de anul trecut.

In Bucuresti, procentul de promovabilitate este, inaintea solutionarii contestatiilor de 78,5%, mai mic cu sase procente fata de anul trecut; pana sambata seara erau depuse deja in jur de 5.000 de contestatii, iar cele mai multe erau la Limba si Literatura Romana. In Vaslui, elevii de la Grupul Scolar din Zorleni au fost victimele unei incurcaturi facute de Comisia de Bacalaureat, care au impartit elevilor de la profile tehnice subiectele la matematica destinate celor de la liceele teoretice.

In Hunedoara procentul de promovabilitate a fost de 95.49 %. Patru absolventi din judet, trei din Petrosani si unul din Orastie, au luat Bacalaureatul cu media 10. Cele mai multe medii de 10 au fost insa in judetul Mehedinti, unde 13 tineri au terminat examenul cu nota maxima. Pe locul al doilea se situeaza judetul Dolj, unde 11 candidati au luat 10 pe linie. In Bistrita-Nasaud 20 % din elevii care au sustinut examenul de bacalaureat nu au promovat, multi dintre ei datorita probei scrise la limba si literatura romana.

Elevii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au reusit sa otina media 6 mai au o sansa in toamna. Probele promovate sunt recunoscute in sesiunile viitoare. Inscrierile pentru a doua sesiune au loc in intervalul 16-20 iulie. Examenul incepe pe data de 20 august cu proba orala la limba si literatura romana, pe 21 august, limba materna, iar in 22 august, limba moderna. Examenele scrise incep pe 23 august, cu limba si literatura romana.

Dintre cei 150.000 de elevii inscrisii anul acesta la examenul de Bacalaureat, doar 50 au reusit sa obtina media 10, cei mai multi fiind din judetul Mehedinti. Cei mai multi au obtinut rezultate cuprinse intre 8 si 8,99. Judetele în care s-a înregistrat promovabilitatea cea mai mare sunt Suceava – 96%, Constanta – 95% si Mehedinti – 94,83%. La polul opus, cu promovabilitatea cea mai scazuta se situeaza judetele Ilfov, Maramures, 41% si Giurgiu, 55%.

Rezultatele slabe obtinute de elevi la Bacalaureat ii va afecta destul de mult la admiterea la facultatile de stat pe locurile fara taxa, avand in vedere ca in unele universitati nu se mai da examen, ci se intra pe baza de concurs de dosare.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri