Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. De cand n-ai mai alergat?

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Culmea atletismului
Sa fugi de unu singur si sa ajungi al doilea.

› vrei mai mult

Cultura generala

Strutul nu este originar din Africa. Paleontologii au probe prin care pot demonstra ca este originar din stepele asiatice, in epoca Eocena (40-50 milioane ani), strutul a migrat din Asia prin Europa si a ajuns in Africa. Astazi este intalnit in salbaticie doar in Africa.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Prima proba la testele nationale

18 Iunie 2007
Luni, 18 iunie, absolventii claselor a VIII-a au sutinut prima proba a examenului de capacitate, la Limba si Literatura Romana, iar anul scolar 2006-2007 este primul in care, pe langa cele 100 de variante de subiecte, au fost publicate si variantele de raspuns.

Varianta extrasa a fost cea cu numarul unsprezece, compusa din trei parti. Prima parte verifica cunostintele gramaticale si stilistice pe un text-suport la prima vedere, poezia "Parintii", de Ana Blandiana. A doua cerinta a constat in redactarea unei cereri, dupa conventiile cerute, pentru obtinerea unei burse. Pentru ultimul subiect, absolventilor claselor a VIII-a li s-a cerut sa demonstreze ca poezia "Parintii", de Ana Blandiana, apartine genului liric.

Dupa terminarea examenelor primele impresii nu s-au lasat asteptate. In legatura cu varianta extrasa la examenul pentru Limba si Literatura Romana, parerile sunt impartite. Unii elevi spun ca s-ar fi asteptat mai mult sa le cada subiecte in care ar fi avut de tratat un roman sau o balada, iar alti spun ca genul liric, varianta extrasa de dimineata, nu le-a ridicat mari probleme.

Parintii care asteptau in fata centrelor de examinare au avut si ei ocazia sa se uite pe subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat in cadrul probei de limba si literatura romana. Acestia au spus ca, din cate stiau ei, elevii isi doreau un text la prima vedere si ca sunt convinsii de faptul ca vor face fata tuturor cerintelor.

Un lucru care i-a ajutat foarte mult pe elevi a fost faptul ca subiectele pentru testele nationale au fost afisate pe diverse site-uri de specialitate cu mult timp inaintea examenelor. Ei s-au considerat norocosi ca varianta extrasa a fost varianta cu numarul unsprezece, caci majoritatea au parcurs primele 50 de subiecte mult mai bine.

Maine, testele nationale vor continua cu proba la limba si literatura materna. Nu ne ramane decat sa le uram multa bafta elevilor.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate