Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Maimuta pitica (Cebuella pygmae) - este cea mai mica maimuta cunoscuta. Exista foarte putine exemplare cunoscute in padurile din sudul Columbiei, rasaritul Ecuadorului si apusul Braziliei. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Inainte, aveam o viata foarte activa: jucam tenis, fotbal, biliard, sah. Participam la raliuri. Dar totul s-a terminat cand mi s-a stricat calculatorul...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Presedintii de bac au dezertat

22 August 2006
Aproape jumatate din profesori nu s-au prezentat sa preia conducerea centrelor de examen
A doua sesiune a bacalaureatului a inceput cu stangul. Aproape jumatate din profesorii numiti sa ocupe functia de presedinte de comisie de bacalaureat nu s-au prezentat la examen. "Estimam ca peste 40 la suta din presedintii de comisie din toata tara nu au venit sa-si preia atributiile. Pentru acestia am luat masuri de inlocuire astfel incat examenul sa se desfasoare in conditii normale. Conform metodologiei, presedintii pot fi inlocuiti cu vicepresedintii", ne-a declarat Dumitru Matei, secretar de stat pentru invatamant preuniversitar. In Bucuresti, din cele 22 de centre de examen, 8 nu au avut, ieri dimineata, presedinti. La Galati nu s-au prezentat 3 presedinti de comisie de examen, iar in Brasov nu a venit un presedinte.

Bacalaureat cu mandibula zdrobita
La Brasov, un candidat a sustinut, ieri, proba orala de romana cu mandibula rupta. Intrucat nu putea vorbi, comisia deplasata la spital, l-a pus sa scrie raspunsurile pe hartie. "Candidatul nu face parte din promotia curenta si a fost batut la serviciu. Are toata mandibula in gips", ne-a declarat Carmen Tanasescu, inspectorul scolar general de Brasov.

Examenul "bunicilor"
Peste 400 de absolventi ai claselor a XII-a au sustinut, ieri, proba orala de limba romana din cadrul bacalaureatului, la Grupul scolar Industrial "Sf. Pantelimon", din Capitala. Majoritatea candidatilor au varste cuprinse intre 35 si 50 de ani. "Am luat doar 6... daca n-am invatat cand a trebuit. Am nascut copilul cand aveam 20 de ani, acum este in clasa a XI-a. Am mai avut alti 5 frati, a fost destul de greu... Foarte multi ani am fost plecata din tara, in Japonia, dar m-am intors si in prezent am o firma de transport. Copilul ma mai cearta si imi spune ca din moment ce eu nu am invatat, el de ce sa invete? Daca nu inveti, degeaba ai bani. Acum simt un gol imens...", spune Anca Constantin, 38 ani. Un alt candidat, de 36 de ani, a luat 5: "Am scos un 5 pana la urma. Am scris din ce mi-am adus aminte, nu m-am pregatit mai deloc. Sunt sudor si acum 3 ani m-am hotarat sa fac liceul si iata ca dau si bacalaureatul. Profesorii au fost foarte exigenti".

A vorbit despre comicul de situatie la puscarie
Un tanar de 23 de ani a dat, ieri, prima proba a examenului de bac la Penitenciarul de maxima siguranta Rahova. O comisie de profesori de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil", din Capitala, s-a deplasat la inchisoare. Examenul a fost sustinut intr-o sala de protocol a penitenciarului. "Baiatul a luat nota 6. A fost constient ca este vorba despre un examen serios si s-a vazut ca a citit. I-a picat un text de natura istorica, al carui mesaj l-a comentat si comicul de situatie si de caracter dintr-o comedie", ne-a declarat vicepresedintele comisiei de bacalaureat de la liceul "Grigore Moisil", Gabriela Dragus. Tanarul a fost arestat in 2003 dupa ce o tanara l-a acuzat ca a obligat-o sa se prostitueze cu diferiti clienti intr-un apartament inchiriat special in acest scop.

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri