Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi vei primi laude de la toata lumea si te vei intreba daca nu cumva esti din alt film. Relaxeaza-te si bucura-te de moment, le meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In civilizatiile precolumbiene, jaguarul era vazut ca zeu in Mexic, Guatemala si Peru.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la scoala. Cum era ziua invatatoarei fiecare dintre copii vine pe rand si ii da un cadou.
Vine Ionescu, fiul brutarului, si ii itinde o cutie. Invatatoarea o ia, o agita putin si zice :
- Sunt franzele nu ?
- Da. Raspunde Ionescu.
Vine Stanescu, fiul macelarului, si ii intinde o cutie. invatatoarea o agita usor .. miroase cutia si zice:
- Cotlete de porc nu ?
- Da. Raspunde Stanescu.
Vine Bula , tatal lui avea un magazin de bauturi alcoolice, si ii intinde o cutie. Invatatoarea agita cutia de 2 ori si observa ca dintr-un colt incepe sa picure. Pune degetul pe cutie apoi il baga in gura si zice :
- E vin alb nu ?
- Nu.
Invatatoarea pune iar degetul pe cutie si apoi il baga in gura si zice:
- Hmmm... e sampanie nu ?
- Nu. Zice Bula.
- Ma dau batuta. Ce e ?
- Un catelus

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Preoteasa: "Afacerea" culegerilor pentru Bac, o aiureala a profesorului Radulescu

09 Iulie 2008
Afirmatiile profesorului Radulescu privind implicarea Ministerului Educatiei in asa-zisa afacere a culegerilor cu rezolvarile subiectelor pentru bacalaureat sunt lipsite de orice temei, a declara, marti, secretarul de stat din minister, Zvetlana Preoteasa.

"Declaratiile domnului Radulescu sunt cel putin jenante, iar asa-zisa afacere a culegerilor pentru bacalaureat, in care ar fi implicat si Ministerul Educatiei, este o aiureala totala", a subliniat Preoteasa, transmite NewsIn.

Oficialul ministerului a mai precizat, pe de alta parte, ca bilantul complet al examenului de bacalaureat din acest an va fi facut public dupa analizarea tuturor contestatiilor, mai exact dupa data de 9 iulie.

Profesorul Gheorghe Radulescu si-a continuat, marti, seria acuzatiilor la adresa Ministerului Educatiei, cu privire la organizarea bacalaureatului, afirmand ca este posibil ca reprezentanti ai ministerului sa fi primit bani de la editurile care au tiparit culegeri cu subiecte rezolvate.

"Bacalaureatul a devenit o afacere. Au fost 230.000 de elevi care au dat BAC-ul, toti au cumparat culegeri cu subiecte rezolvate editate dupa publicarea variantelor posibile pe internet. Din calculele mele, editorii au strans cel putin 46 de miliarde de lei vechi, in numai doua luni.

E imposibil ca reprezentanti ai ministerului sa nu fie implicati si sa nu fi primit si ei o parte din bani", a declarat profesorul Radulescu, cel care, pe 28 iunie, dupa proba scrisa la limba si literatura romana, anuntase ca a corectat zeci de lucrari identice.

Radulescu a subliniat ca elevii au copiat dupa culegerile cu subiecte rezolvate, fapt dovedit, considera el, prin numarul mare de note de 9 si 10 care s-au luat in anumite judete.

"In unele judete, supravegherea a fost mai riguroasa, dar in altele s-a copiat cu cartile pe masa. In Gorj, 47 la suta dintre elevi au luat note mai mari de 9, si 36% note intre 8 si 9. In Mehedinti la fel. Asta nu dovedeste decat ca in aceste judete s-a copiat pe rupte", a mai spus Radulescu.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri