Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic fructe si legume.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge Bula cu un prieten in padure si la un momendat propun sa se opreasca sub un copac.Cand vine noaptea eu fac un pact:Bula ii spune prietenului sau ca el o sa doarma jos.Noaptea trec niste oameni beti care il iau la bataie pe Bula.Apoi Bula netrezinduse aproape toata ziua propun sa mai stea o nopate tot acolo.Iarasi vin hotii si ii umfla si celalalt ochi lui BULA, si iarasi hotarasc sa doarma acolo da cu Bula sa doarma sus si prietenu sau jos.Noaptea cand vin iarasi acei oameni beti isi zic unul altuia:Ia hai ma sal mai batem si pala de sus!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Premiera in Romania: programe scolare de religie musulmana

02 Decembrie 2004
Prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, Alexandru Athanasiu, a fost aprobata, pentru prima data in istoria invatamantului romanesc, o programa scolara oficiala de religie musulmana. Pentru inceput, aceasta se adreseaza elevilor din clasele I si a II-a. In opinia directiei de specialitate din cadrul M.Ed.C., "in elaborarea documentului s-au luat in considerare aspecte referitoare la structura sociala, culturala si religioasa a populatiei Romaniei, precum si la necesitatile religioase ale musulmanilor din tara noastra”. Astfel, viitoarele manuale, ce se vor elabora in baza acestei programe, vor cuprinde notiuni despre religia musulmana si vor aborda continuturi specifice, in corelatie cu specificul celorlalte religii.

Cunoasterea si iubirea lui Allah, ca fundament al desavarsirii omului, cunoasterea invataturilor Coranului, a traditiilor religioase si a istoriei Islamului, educarea atitudinilor de acceptare, intelegere si respect fata de cei de alte credinte si convingeri sunt doar cateva dintre reperele dupa care se vor selecta textele pentru elevi. Totodata, se va urmari formarea virtutilor religioase si consolidarea deprinderilor de comportament moral-religios, precum si folosirea adecvata a limbajului specific acestei discipline.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri