Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Albinele au fire de par pe ochi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Cum de numai chinejii reusesc sa sparga diferite coduri la diferite situri?intreaba un copil.
- Pai, fiecare incearca cate un cod !

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Precizari in legatura cu accesul candidatilor in salile de examen

19 Iunie 2006
Luni, 19 iunie 2006, este programata prima proba a Testelor nationale - limba si literatura romana. Accesul candidatilor in sali este permis pe baza buletinului/cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de identitate) si a legitimatiei de testare, cel tarziu cu o jumatate de ora inaintea inceperii fiecarui test.
Probele scrise din cadrul Testelor nationale se vor desfasura incepand cu ora 9.00. Candidatii care nu au asupra lor buletinul/cartea de identitate (certificatul de nastere, pentru candidatii care nu au buletin/carte de identitate) si legitimatia de testare nu sunt primiti in sala.
In cazuri exceptionale, comisia de testare poate accepta in sala candidati care nu au documentele mentionate anterior, cu conditia ca acestia sa fie recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sub rezerva prezentarii documentelor pana a doua zi. In caz contrar, lucrarea candidatului va fi anulata si candidatul va fi eliminat. Comisia judeteana va fi informata despre situatia creata inainte de a fi luata decizia de eliminare sau de acceptare a candidatului in examen fara documentele mentionate. Situatia va fi mentionata intr-un proces verbal special, care se va pastra alaturi de celelalte documente de testare.
Se interzice intrarea in sali cu manuale scolare, materiale scrise sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare cu exteriorul. Supraveghetorii vor verifica respectarea acestei prevederi inainte de aducerea subiectelor in sali. Nerespectarea acestor dispozitii duce la eliminarea din sala a candidatului de catre presedintele comisiei de testare, indiferent daca materialele respective au fost folosite sau nu si, dupa caz, la sanctionarea supraveghetorilor.
Candidatii se aseaza cate unul in fiecare banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate. Fiecare elev primeste o coala tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui si toate prenumele personale (in ordinea din cartea de identitate sau din certificatul de nastere) si completeaza citet celelalte date de pe coltul care urmeaza sa fie lipit. Candidatii vor primi atatea coli tipizate cate vor solicita si vor completa pe fiecare dintre acestea datele personale, in coltul care urmeaza sa fie lipit.
Inainte de inceperea fiecarui test, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfasurare a acestuia si modul de completare a datelor generale sau personale de pe foaia tipizata. Se va insista asupra faptului ca rezolvarea subiectelor se face exclusiv pe foaia tipizata si ca solutiile scrise pe ciorne sau pe testul multiplicat nu se iau in considerare. Candidatii semneaza un proces-verbal de luare la cunostinta a informatiilor primite de la supraveghetori.
Coltul colii/colilor tipizate va fi lipit, in mod obligatoriu, de catre supraveghetori, dupa distribuirea subiectelor in sali si dupa ce candidatii au inceput sa scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor, iar supraveghetorii au verificat identitatea candidatilor, precum si completarea corecta a tuturor datelor prevazute. Supraveghetorii vor semna fiecare lucrare in locul prevazut pentru semnaturi, in interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Pentru lipirea coltului lucrarii se va folosi lipici sau acelasi tip de etichete autocolante pentru toate centrele de testare din judet. Presedintele comisiei va pune stampila tip „Teste Nationale 2006 - C.T." peste coltul inchis si lipit al lucrarii, fara a semna lucrarea. Aceste operatii se vor incheia inaintea iesirii primului elev din salile centrului de testare. Inscrierea numelui candidatilor pe foile tipizate, in afara rubricii care se sigileaza si orice alt semn distinctiv care ar permite identificarea lucrarii, atrag dupa sine anularea acesteia.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri