Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In afara de oameni, lemurienii negri sunt singurele primate care pot avea ochii albastri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-O maiestre , bine ati venit la noi, n-ati mai fost de mult pe la noi,sunt fericit sa va servesc, luati loc.Cum doriti sa va tund?
-In tacere.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Posibila fraudare a bacalaureatului: Subiecte desecretizate prin e-mail

24 Iunie 2008
Parchetul General a primit, luni seara, o plangere penala de la Ministerul Educatiei privind posibila fraudare a examenului de bacalaureat. Plangerea a sosit in jurul orei 19, pe fax, si este seamnata de un secretar de stat din MEC.

Plangerea nu este indreptata impotriva unei persoane anume, continutul acesteia referindu-se la faptul ca doar unele subiecte au fost trimise prin posta electronica unor persoane care nu aveau dreptul sa le detina, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Cristian Adomnitei a explicat, luni, la Realitatea TV, ca site-ul Ministerului Educatiei ar fi fost atacat in ultimele zile de mai multe ori, insa aceste tentative au esuat.

In schimb, ar fi fost identificata o persoana care a facut publice subiectele la BAC, desi nu se stie inca daca aceste subiecte au aparut inainte de inceperea examenului sau dupa, a mai declarat Adomnitei, conform Realitatea Tv. Potrivit lui Cristian Adomnitei, subiectele nu au fost publicate pe un site, ci au circulat pe e-mail.

Ministrul a mai spus ca, din punctul sau de vedere, vinovate sunt centrele de examinare din tara.

"Subiectele de la proba de oral la limba romana au fost in competenta MEC pana ieri (duminica, n.r) la ora 13:00, care a dorit sa asigure securitatea lor. Pana atunci, lucrurile nu au fost devoalate in vreun fel. De ieri (duminica, n.r), de la ora 13:00, MEC a trimis la cele 643 de centre de examinare prin cele 42 de inspectorate scolare parole de acces la aceste subiecte, astazi (luni, n.r) descoperim ca au avut loc scurgeri de la unul sau mai multe centre de examinare", a spus ministrul, care a continuat, spunand ca "e evident faptul ca a avut loc o scurgere de informatii, luandu-ne dupa momentul in care a aparut, la ore bune dupa ce subiectele au intrat in cunostinta celor 643 de centre de examinare. Cat timp au fost la MEC, nu a fost nicio problema", a adaugat el.

Ministrul a mai spus ca a solicitat organelor abilitate sa verifice fiecare din cele 643 de centre de examinare.

Peste 230.000 de elevi din clasa a XII-a au sustinut, luni, prima proba a examenului de bacalaureat.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri