Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele de piatra are un aspect spectaculos, dar si o intepatura ce poate fi letala. Tepii pe care ii are pe partea dorsala elibereaza un venin ce provoaca dureri foarte mari si poate fi chiar fatal.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pacientul:
-D-le doctor, cat mai am de trait?
Doctorul:
-10!
Pacientul:
-10 ce? Saptamani, luni, ani?
Doctorul:
-5...4...3...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Picati dupa contestatii

24 Iunie 2003
Numai trei sferturi, respectiv 73,94% din cei aproximativ 300.000 de elevi înscrisi la Capacitate au promovat, potrivit rezultatelor anuntate ieri de Serviciul National de Evaluare si Examinare, înainte de contestatii. Rezultatele în acest an sunt mai slabe fatã de cele din 2002, când peste 77% dintre ei au promovat. Cele mai bune rezultate le-au avut elevii din judetul Bistrita-Nãsãud, cu o promovabilitate de 85,47%, iar cei mai slabi cei din judetul Vaslui, cu numai 55,44%.
GreSeli. Dupã ce în prima zi de rezolvare a contestatiilor douã cazuri au fãcut mare vâlvã, înainte de afisarea rezultatelor finale, Daniela Nedelcu, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat cã s-a mai descoperit o gafã de 6 puncte la corectarea unei lucrãri de Istorie.
O lucrare din Bucuresti, notatã cu 3,90, recorectatã în centrul regional Ploiesti, a fost punctatã gresit de cadrele didactice de la centrul de evaluare din Scoala 80, cu o diferentã de 6 puncte. Dupã cele declarate de inspectorul general, greseala s-a produs în momentul în care notele au fost transcrise de pe borderou pe lucrare. Profesorii din centrul de evaluare au comparat ieri toate notele de pe borderou cu cele de pe lucrãrile de Istorie. Primul dintre cazurile înregistrate anterior a fost cel al unei lucrãri la Geografie a unui elev din Slobozia. Lucrarea fusese notatã cu 5,60, desi era perfectã. În al doilea caz, nota primitã la Matematicã de un elev olimpic din Bacãu a crescut cu 4 puncte, de la 5,20 la 9,20, dupã ce, la insistentele pãrintilor, teza a fost verificatã de profesori.
Profesorii care au fãcut aceste greseli vor fi sanctionati, chiar dacã gafa nu a fost fãcutã intentionat.
Recorectare cu ghinion
Cu toate cã au fost initial promovati, patru elevi doljeni au picat, dupã ce lucrãrile le-au fost recorectate. Respectivii au considerat cã au fost nedreptãtiti de cãtre profesori la Geografie si Limba românã. Rezolvarea contestatiilor a dovedit însã cã cei patru fuseserã avantajati, cãci în realitate ar fi trebuit sã pice examentul. Alti 50 de elevi s-au ales cu note mai mici decât cele pe care le obtinuserã initial, dupã rezolvarea contestatiilor.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri