Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Memoria pestelui auriu este de 3 secunde.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama il trimite pe micul JOHNY la macelar sa vada daca are picioare de porc.
JOHNY se intoarce acasa si mama il intreaba:
-Ei, are picioare de porc?
-Nu am putut sa vad,zice JOHNY,era incaltat.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Petitie pentru subiecte mai usoare la Bacalaureat

10 Martie 2008
Elevii de clasa a XII-a se plang de faptul ca subiectele propuse pentru Bacalaureat sunt prea dificile. Nemultumitii au intocmit si semnat deja petitii adresate Ministerului Educatiei, in care cer refacerea subiectelor si publicarea de rezolvari propuse de autorii acestora.

O astfel de petitie, stransese deja mai mult de 27.00 de semnaturi pana ieri dupa amiaza. Autorii arata ca gradul de dificultate a subiectelor propuse la matematica „depaseste cu mult nivelul mediu al cunostintelor unui elev de clasa a XII-a“ si ca exista cazuri de profesori care nu pot rezolva anumite subpuncte. Asta ar putea duce, spun ei, la cazuri de promovare a examenului „prin mita si prin pile, va sustine coruptia in scoli si nu va fi nicidecum un mod de a ne evalua eficient“. De asemenea, elevii reclama publicarea cu intarziere a subiectelor si faptul ca unele texte contin greseli.

De cealalta parte, reprezentantii ministerului spun ca sunt dispusi sa refaca variantele, le cer insa elevilor observatii punctuale. Cele 43.500 de subiecte propuse la toate disciplinele se afla in dezbatere publica pana la sfarsitul acestei luni, precizeaza directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu.

Nu mai exista un prim subiect usor si restul de o dificultate mai ridicata, ca in ceilalti ani, ci subiecte ale caror subpuncte au diferite grade de dificultate. Asta deoarece din acest an nu mai exista variante gata combinate, ca in trecut, ci pentru fiecare subiect in parte, explica Mirescu. „Cred ca e ceva necurat cu aceste petitii. Toate culegerile aparute pana acum sunt facute dupa vechiul model de subiecte. De aceea, e posibil ca printre instigatori sa se numere si autorii de culegeri“, a mai declarat el.

Ministerul Educatiei asteapta observatiile punctuale pana pe 31 martie, la adresa de e-mail bacalaureat@cnceip.ro. Dupa definitivarea subiectelor, vor fi publicate rezolva rile, ce vor fi trimise apoi catre toate scolile din tara. 17 martie este un alt termen-limita: pana atunci, elevii trebuie sa hotarasca la ce obiecte vor sustine probele la alegere.

Evenimentul Zilei

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri