Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele de Brazilia vine de la numele copacului Pao Brasil iar primul nume al tarii a fost Ilha de Vera Cruz (Insula Crucii Adevarate).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un dezvoltator de jocuri pe calculator ajunge in iad. Dupa circa o saptamana, Scaraotchi il suna pe Dumnezeu:
- Doamne, de-ce mi-ai trimis un prost ca asta?!?... Mi-a spart toate oalele, mi-a omorat toti dracii si de doua zile tipa in gura mare 'Unde e iesirea la nivelul doi?'...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 400 de lucrari de la bacalaureatul din vara, gasite cu note

13 Noiembrie 2006
Nu mai putin de 422 de lucrari din cele 1.862 sustinute la proba scrisa de romana a examenului de bacalaureat din Capitala, in sesiunea din vara, au fost gasite cu note mai mari cu cel putin un punct fata de evaluarea initiala.

Astfel, din cele 422 de lucrari, la 332 s-au constatat diferente cuprinse intre 1 si 2 puncte, iar la 90, diferente intre 2 si 3 puncte. Marian Banu, inspector de imagine la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat, pentru Mediafax, ca diferentele de notare au fost inregistrate la subiectul numarul trei, cel la care multi elevi l-au considerat intelectual pe Ilie Moromete.

O prima sanctiune propusa de inspectorat pentru profesorii ce au corectat lucrarile respective consta in interzicerea participarii lor in comisiile de evaluare de la examenele nationale. ISMB considera totusi ca, in Capitala, lucrarile au fost evaluate corect, aici fiind inregistrate printre cele mai scazute procente de promovabilitate din tara, respectiv 66,95% la sesiunea din vara si 61,45% la cea din toamna. "Daca subiectele la romana ar fi fost formulate clar, nu am fi avut aceste probleme", a mai spus Marian Banu.

Decizia recorectarii, la nivelul Capitalei, a fost luata de ministrul educatiei, Mihail Hardau, in urma recorectarii la minister a 1.839 lucrari, din opt judete, la care s-au constatat in proportie de 16% diferente de notare cuprinse intre 1,5 si 4,5 puncte. In urma acestei recorectari, Hardau a propus sanctionarea a 94 de profesori, mergand chiar pana la desfacerea contractului de munca pentru cei la care s-au constatat diferente foarte mari de punctare.

Sursa: Curentul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri