Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


O zi ca aceasta rar ti se intampla sa o ai, pentru ca vei fi mai sociabil/a ca de obicei. Vei radia cu energie pozitiva.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Johannes Gutenburg a inventat tiparul in 1450. Biblia a fost prima carte tiparita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Fiul unui scotian, aflat in armata, ii scrie tatalui sau: "Am cunoscut o fata frumoasa, vreau sa ma insor cu ea, trimite-mi doua lire ca sa-mi fac o fotografie cu ea, sa ti-o trimit ca sa stii si tu cum arata". La citeva zile, tatal ii trimite o lira, cu urmatoarea scrisoare: "Trimite-mi poza fetei, pe tine te cunosc".

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 40.000 de liceeni vor sustine Bacalaureatul in cea de-a doua sesiune

10 August 2006
Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, care se va desfasura in perioada 21 august-7 septembrie 2006, s-au inscris nu mai putin de 42.991 de candidati, reiese din datele centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Inscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului s-au facut in perioada 17-21 iulie.
La prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, care a avut loc in perioada iunie-iulie, s-au inscris 191.371 de candidati, dintre care s-au prezentat la examen 187.297 de candidati, reprezentand 97,87 la suta din cei inscrisi.
Dupa solutionarea contestatiilor, la prima sesiune promovabilitatea a fost de 80,48 la suta, 35.567 de candidati fiind respinsi.

Sesiunea din toamna va incepe cu proba orala la limba si literatura romana, care se va desfasura in zilele de 21 si 22 august. Intre 23 si 24 august va avea loc proba orala la limba si literatura moderna, iar pe 25 si 26 august, proba orala la limba si literatura materna. Probele scrise vor incepe in data de 28 august cu limba si literatura romana. Vor urma pe 29 august proba scrisa la limba si literatura materna, pe 30 august proba obligatorie a profilului, pe 31 august proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba scrisa sau practica, iar pe 1 septembrie proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica.

Rezultatele vor fi afisate in data de 4 septembrie, pana la ora 16.00, si tot in aceeasi zi candidatii vor putea depune contestatii pana la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe data de 7 septembrie.
Pe de alta parte, in liceele din intreaga tara au ramas locuri neocupate in urma repartitiei computerizate ce a avut loc dupa Testarile Nationale, 2.000 fiind doar in judetul Bacau.
"Singura conditie ce trebuie respectata pentru admiterea pe unul din aceste locuri este ca media absolventilor sa fie mai mare sau egala cu ultima medie cu care au intrat elevii care au fost admisi la unitatile de invatamant unde sunt locuri vacante", sustine Benone Chiticaru, de la Inspectoratul Judetean Scolar Bacau.

Sursa: Curentul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri