Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un scotian era pe patul de moarte. La un moment dat, a simtit un miros aromat de la bucatarie:
- Hei, nevasta, spune el abia soptit, miroase a friptura! Da-mi si mie o bucatica!
- Stapineste-te, om fara minte! zice sotia nervoasa. Daca iti dau o bucatica tie, cu ce ii voi mai servi pe cei care vor veni la inmormintarea ta?!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

"Perle" la Bacalaureat: Creanga a urmat toata viata modelul Spanului

30 Iunie 2008
La proba scrisa de limba si literatura romana de la examenul de Bacalaureat s-a copiat pe rupte dupa culegerile liliput cu subiecte rezolvate.

Limbajul prea sofisticat pentru elevii din clasele a XII-a a facut ca sensul cuvintelor sa se modifice dand nastere la traditionalele "perle", informeaza Gardianul de luni.

Un candidat din Bucuresti incearca sa convinga profesorii corectori ca Ion Creanga s-a maturizat odata cu Harap Alb.

Altul face urmatoarea observatie: "Spanul a fost pentru Ion Creanga un model de personaj nenorocit pe care l-a urmat toata viata".

Un viitor student a scris "conform conceptiei lui Eugen Lovinescu deviate din teoria sincronismului", in loc de "derivate", iar un altul a copiat gresit, scriind despre "dimensiunea profund confesiva a poeziei lui Nichita Stanescu", in loc de "dimensiunea profund confuziva".

"Perlele" candidatilor sunt mai "intelectuale", deoarece, in mecanica copierii integrale a unor fraze sofisticate, sensurile unor cuvinte au fost confundate.

Profesorul evaluator de la Scoala nr.128 din Bucuresti, Gheorghe Radulescu, a observat ca dintr-un pachet de 59 de lucrari, 15 erau identice, cu texte preluate ad-litteram din doua-trei ghiduri cu subiecte rezolvate.

Secretarul de stat cu invatamantul preuniversitar si presedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat, Zvetlana Preoteasa, este convinsa ca nu a existat nicio frauda la prima proba scrisa a examenului.

"Este pacat ca elevii nostri sunt educati sa invete pe dinafara comentarii. Din acest motiv, este normal ca unele lucrari sa se asemene. In consecinta, Bacalaureatul se desfasoara normal, nu sunt incidente, nu este fraudat, totul se desfasoara in deplina siguranta, iar daca un profesor declara ca a gasit mai multe lucrari asemanatoare, nu inseamna sa anulam examenul, mai ales ca profesorul respectiv a mai facut astfel de declaratii si privitor la tezele unice, iar respectivele declaratii s-au dovedit nefondate. Oricum, noi am trimis foarte multe comisii pentru supraverificare si, de cand s-au vehiculat zvonuri despre fraudarea examenului, am triplat controalele", a afirmat Zvetlana Preoteasa.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri