Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

S-a decis renuntarea la termometrul cu mercur datorita toxicitatii metalului lichid asupra sanatatii si mediului, dar si pentru ca s-au dezvoltat noi tehnici de masurare rapida a temperaturii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua blonde vorbeau.
Am fost ieri la biblioteca...(zise o blonda)
- Ce culta esti, draga. (ii raspunse cealalta blonda), la care prima blonda ii raspunse:
- Culta esti tu cu toata familia ta, nesimtito!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Perle de perle la Bac: "Ana s-a despartit de Petrisor prin sinucidere"

02 Septembrie 2004
Romanele "Ion", "Padurea Spanzuratilor" si "Morometii" au fost reinventate in tezele de la Limba si literatura romana ale unor candidati ai celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat.
Ion si Ana sunt cele mai pocite personaje. Un absolvent scrie despre Ion, de exemplu, ca "la horele din sat o privea pe Ana cu ochi dulci". Un alt candidat a inteles pesemne foarte bine morala romanului lui Liviu Rebreanu si a scris in teza de la romana ca "Ion, dupa ce s-a vazut cu avere, a inceput sa se dea la Florica". La randul ei, Ana, "dezamagita de Ion, se desparte de Petrisor prin sinucidere". Intr-o alta teza de Bacalaureat, un absolvent a scris despre Ion ca "de mic copil iubea banii si faima". Aceasta descriere a lui Ion ar putea fi completata cu perla altui candidat care, inspirat cel mai probabil din versurile manelelor, a scris ca "Ion a vrut neaparat sa ajunga bogat pentru ofticarea dusmanilor". Un alt absolvent a surprins intr-un mod cat se poate de personal moartea lui Ion. "Tatal Anei l-a omorat pe Ion, iar acesta muri fericit si impacat ca muri in natura".
Nici romanul "Morometii" nu a scapat "nepedepsit" de candidatii Bacalaureatului. Unul dintre acestia a tinut neaparat sa detalieze locul de desfasurare a actiunilor romanului, spunand ca in aceasta carte "se descrie viata unei familii din satul Prislop de pe langa Delta Dunarii, un sat cu oameni obisnuiti, ce lupta pentru cultivarea pamantului". Candidatii au ajuns cu perlele si la "Alexandru Lapusneanu", despre care unul dintre absolventi spune ca "era un om cu un suflet foarte rau, prefacut, avar, sadic si asista cu placere la spanzurarea celor 40 de boieri".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri